FK Borac: Dobrim vijestima na negativne priče!

Objavljeno: 15. 11. 2016 u 11:59h

“Velikan iz Platonove ulice” oglasio se saopštenjem za javnost u kojem na negativne priče, koje su se prethodnih dana pojavile u medijima, odgovara konkretnim pozitivnim stvarima koje su urađene u prethodnom periodu.

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke jesenji je šampion Republike Srpske i na dobrom je putu da se vrati u premijerligaško društvo.

Ipak, prethodnih dana u medijima su se pojavile informacije da stanje na Gradskom stadionu nije idealno, da se igračima duguje nekoliko plata, na šta je klub iz Platonove ulice odgovorio saopštenjem, u kojem je jasno predočeno sve ono što je urađeno u posljednjih nekoliko mjeseci.

Saopštenje prenosimo u cjelini:

“U prethodnih nekoliko dana bili smo u prilici da u medijima pročitamo negativne priče o dešavanjima u Fudbalskom klubu Borac i ovom prilikom želimo da informišemo javnost o stvarnom stanju, do sada urađenim aktivnostima, kao i onima koje su planirane u budućem periodu.

Aktuelno rukovodstvo, kada je stiglo na čelo kluba, zateklo je FK Borac u predstečajnom stanju, međutim nismo kukali zbog toga niti ćemo ikada, već smo se odmah, prvog dana svog mandata, prihvatili mukotrpnog posla. Istina je da trenutno postoje određena tekuća dugovanja, svjesni smo situacije, ali obavještavamo javnost da je ista pod kontrolom i da imamo rješenja. Do nastanka dugovanja je došlo jer smo morali da vraćamo dugovanja iz prošlosti, što nam je remetilo tekuću likvidnost. Znali smo da će do toga doći zbog gore navedenog, ali ćemo do kraja tekuće godine riješiti većinski dio tekućih dugovanja, kao i obaveze prema dobavljačima.

Istovremeno, planiramo budžet za sljedeću godinu, u kojoj je cilj, uz stvaranje finansijski stabilnog kluba, saniranje preostalih dugovanja iz prošlosti, povratak u Premijer ligu i plasman na evropsku scenu, a u sezoni nakon toga borba za šampionsku titulu. Takođe, želimo da istaknemo i činjenicu da smo krenuli sa rješavanjem određenih infrastrukturnih pitanja, odnosno izgradnjom pomoćnih terena, poslije koje bismo lakše ispunjavali obaveze prema Radnoj zajednici, rasteretili budžet za fudbalere i samim tim došli i do boljih rezultata i proizvodnje domaćih igrača, oslanjajući se na vlastitu omladinsku školu.

Smatramo da navijači Borca i cjelokupna sportska javnost Banjaluke treba da prepoznaju trud i rad aktuelnog rukovodstva, kako bismo od proljećnog dijela takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske klub učinili stabilnim i funkcionalnim.

Tokom zimske pauze u Prvoj ligi Republike Srpske, planirana je izgradnja loža na zapadnoj tribini Gradskog stadiona, koju smo obećali na donatorskoj večeri. Do Nove godine biće završeno ograđivanje pomoćnih terena i izgrađene dvije svlačionice, zatim reflektori do kraja januara, i, najvažnije, montažna tribina do proljeća, te još nekoliko infrastrukturnih projekata. Posebno ističemo da bi navedene stvari bile izvršene Borčevim ulaganjima jer ista nisu bila planirana projektom koji su finansirali UEFA i Grad Banjaluka. Takođe, u pauzi između dva dijela prvenstva održaće se i vanredna izborna sjednica Skupštine FK Borac, na kojoj će se birati novi delegati i na kojoj će se dati legitimitet aktuelnom rukovodstvu da nastavi rukovođenje klubom.

Na kraju, želimo da pozovemo sve sugrađane kojima Fudbalski klub Borac u srcu da u subotu, 19. novembra, u 13:30 časova dođu na Gradski stadion, na utakmicu posljednjeg kola u jesenjoj polusezoni protiv Podrinja iz Janje, na proslavu osvajanja jesenje titule, kako bismo, svi zajedno, pomogli našim fudbalerima da zadrže ili eventualno uvećaju prednost nad najbližim pratiocima”, navodi se u saopštenju Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-dobrim-vijestima-na-negativne-price/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot