Titula skoro u džepu, ali ne i plate

Objavljeno: 14. 11. 2016 u 12:52h

Fudbaleri Borca u 15. kolu Prve lige Srpske savladali su kao gosti Slogu u Doboju sa 2:0, čime su gotovo obezbijedili jesenju titulu, jer kolo prije kraja imaju tri boda više i bolju gol razliku od Rudar Prijedora.

Ipak, fudbaleri “crveno-plavih” i dalje hodaju praznih džepova, jer čelnici kluba još nisu pronašli način da isplate zaostale zarade. Međutim, član uprave kluba koji nije želio da mu pominjemo ime najavljuju da će se situacija popraviti do kraja novembra i da će fudbaleri poslije posljednjeg meča ove polusezone protiv Podrinja dobiti tri zaostale plate.

“Premije isplaćujemo, a plan je da do kraja novembra isplatimo i sve zaostale plate. Igračima, koji su na početku prvenstva stigli u klub duguju se tri, a starosjediocima četiri plate, ali vjerujem da ćemo uspjeti da izmirimo sve obaveze. Do zastoja u isplatama je došlo je zbog toga što smo bili primorani da isplaćujemo kazne iz ranijeg perioda, ali sam ubijeđen da će se situacija na opšte zadovoljstvo veoma brzo normalizovati”, naglasio je neimenovani član Upravnog odbora.

On je naglasio da je rukovodstvo kluba zadovoljno radom sportskog sektora.

“Imamo samo riječi hvale za rad stručnog štaba, na čelu sa Vuletom Trivunovićem, i sportskog direktora Olivera Jandrića. Vjerujem da će uprkos ovim problemima nastaviti u istom ritmu i da ćemo poslije meča sa Podrinjem imati još veću bodovnu prednost”, dodao je neimenovani izvor.

Kapiten Banjalučana Boris Raspudić je istakao da igrači bez obzira na tešku situaciju ispunjavaju svoj dio posla te napominje da štrajk nije opcija.

“Pokazujemo na terenu našu profesionalnost i ljubav prema imenu i grbu kluba koji nosimo. Imamo obećanja da će nam poslije meča sa Podrinjem biti isplaćena dugovanja i sačekaćemo da vidimo da li će tako biti. Nema govora o bilo kakvom štrajku, jer bi to samo naštetilo ugledu Borca”, naglasio je Raspudić.

Mreža Borca posljednji put se zatresla u osmom kolu, kada je na Gradskom stadionu imenjak iz Šamca golom Armina Sinanovića poveo sa 1:0. Do kraja meča domaćin je stigao do pobjede od 2:1, a poslije toga, punih 661 minut, čuvar mreže “crveno-plavih” Asmir Avdukić nije savladan u prvenstvu.

“Nije to samo moja zasluga, već cijele ekipe koja igra dobro. Ono što posebno raduje je i da smo puno efikasniji nego na početku prvenstva i u tih posljednjih sedam utakmica postigli smo 13 golova. Vjerujem da ćemo nastaviti u istom ritmu i da ćemo se vratiti među premijerligaše”, rekao je Avdukić.

Lukić

Šef stručnog štaba Sloge Mitar Lukić i pored poraza nije bio nezadovoljan.

“Igralo se po veoma teškom terenu na kojem su se gostujući fudbaleri mnogo bolje snašli i zasluženo stigli do trijumfa. Svojim igračima nemam šta da zamjerim. Ovim porazom smo pokvarili plasman i praktično izgubili šanse za Ligu za prvaka, ali vjerujem da ćemo u Ligi za opstanak igrati zapaženu ulogu i ostvariti cilj, a to je da i naredne sezone budemo prvoligaši”, naglasio je Lukić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/titula-skoro-u-dzepu-ali-ne-i-plate/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot