Vule Trivunović, trener FK Borac: Vruća zima na Gradskom stadionu

Objavljeno: 11. 11. 2016 u 13:59h

Poraz od Leotara u četvrtfinalu Kupa još jednom je otkrio slabosti lidera Prve lige RS i najozbiljnijeg kandidata za plasman u Premijer ligu Borca, pa je jasno da će već u januaru biti prometno u svlačionici Gradskog stadiona.

Trener Vule Trivunović nije želio da licitira sa imenima prije svega što su do kraja jesenjeg dijela ostala još dva meča, protiv Sloge u gostima i Podrinja kući, ali je meč u Trebinju još jednom pokazao da pojedini fudbaleri nemaju kvalitet za visoke ambicije Banjalučana. Osim golmana Asmira Avdukića, mladi stručnjak dao je šansu igračima koji su manje igrali, a rezultat govori da je nisu iskoristili. Pohvalio je samo jednog fudbalera.

“Priliku je iskoristio jedino Gedeon Guzina koji je bio odličan. Svima sam pružio šansu i prema svim fudbalerima sam bio iskren. Prerano je da pričam o imenima, fokus je na meču u Doboju, a eventualna pobjeda značila bi i osvajanje jesenje titule”, rekao je Trivunović.

Utakmice Kupa već drugi put su kobne za pojedine igrače Borca. Još dok je na klupi sjedio Vlado Jagodić postojala je lista igrača koji su morali da poprave formu ili da spakuju kofere, a to se desilo poslije poraza u Kupu BiH od Zrinjskog (0:5). Situacija se u međuvremenu smirila, Trivunović je, kako je i sam rekao, dao priliku svim igračima, ali pojedinci jednostavno nisu pokazali kvalitet.

“Jasno je da ćemo morati napraviti dodatnu selekciju na zimu. Hoćemo da igramo Premijer ligu, a ne možemo da pobijedimo ekipu koja je rang ispod nas. Ne mogu da govorim o imenima i broju igrača koji će otići i doći, jer nije došao trenutak za to. Sve ćemo analizirati poslije kraja jesenjeg dijela prvenstva, moramo vidjeti i koji igrači, na koje računamo, žele da ostanu”, rekao je Trivunović.

Banjalučani ne bi smjeli da ponove grešku od prošle zime kada je u jurenju opstanka u Premijer ligi angažovana praktično nova ekipa, što se pokazalo potpuno pogrešno. Sa druge strane, možda je bolje napraviti rez na zimu, zahvaliti se fudbalerima koji nisu opravdali očekivanja i dovesti adekvatna pojačanja, koja bi iznijela teret do kraja prvenstva i sačinili okosnicu tima za eventualni povratak u društvo najboljih.

“Rano je za priču o Premijer ligi. Ona jeste cilj, ali moramo da idemo korak po korak. Na kraju krajeva, ne mogu da predvidim ni svoju sudbinu, jer su trenerski koferi uvijek spakovani”, zaključio je Trivunović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vule-trivunovic-trener-fk-borac-vruca-zima-na-gradskom-stadionu/||claudebot