Kukić nova udarna igla Borca

Objavljeno: 8. 11. 2016 u 15:42h

Problemi fudbalera Borca u napadu uskoro bi mogli biti riješeni i to zahvaljujući omladinskom pogonu kluba, odakle se polako ali sigurno nameće mladi centarfor Miloš Kukić (18).

Nakon što je prvi napadač kluba Armando Mance odstranjen iz prvog tima poslije nesuglasica sa stručnim štabom na meču sa Slavijom, bilo je pitanje kako će Borac izgledati u ofanzivi, pogotovo što trener Vule Trivunović nema veliki izbor napadača. On je priliku dao talentovanom Kukiću i ispostavilo se da je povukao dobar potez. Mladi centarfor postigao je tri gola u posljednja dva meča, čime je premašio učinak pomenutog Mancea koji je na svom kontu imao samo jedan gol.

“Veoma sam zadovoljan s obzirom na to da sam dao tri gola u dva meča u kojima sam ulazio po 30 minuta. Velika je to čast za mene, postići golove za tako veliki klub, pogotovo što su to moji prvi golovi za Borac u seniorskoj konkurenciji. Kod trenera Trivunovića dobio sam šansu i mnogo mi znači njegovo povjerenje. Mislim da će i dalje to činiti, jer znam da je trener koji pruža šansu mladim igračima. Ako dobijem novu šansu u preostala dva kola do pauze, trudiću se da je maksimalno iskoristim i, ako bog da, postignem još neki pogodak”, kazao je Kukić.

Iako je tek u martu napunio 18 godina, Kukić već neko vrijeme trenira sa prvim timom. Prošle sezone je uspio da dobije neke minute u Premijer ligi BiH.

“Imam samo 18 godina i teško je boriti se sa iskusnijim i starijim igračima, ali radom, trudim, zalaganjem i igranjem za juniore sam zaslužio svoju šansu. Veoma je teško bilo doći od ovoga”, istakao je Kukić.

Pored obaveza u prvom timu, on je udarna igra juniora “crveno-plavih”. Proteklog vikenda igrao je dva meča, prvo je u subotu sa dva gola bio bitan faktor u pobjedi seniora nad Slobodom od 5:0, dok je u nedjelju pomogao juniorima da savladaju Bratstvo sa 3:0. Iako je veoma mlad, uspijeva da izdrži žestok tempo.

“Veoma je teško, jeste da su to juniori i nije Premijer liga kao prošle sezone, ali nije nimalo lako. Međutim, uspio sam da izdržim sve, nije mi problem. Da nije bilo juniora, ne bih ni došao u prvim tim, tako da na neki način želim da se odužim ovom timu. Imamo još jedno kolo ove polusezone i sigurno ću igrati, a za narednu ne znam još”, zaključila je nova nada banjalučkog fudbala.

Sa juniorima na vrhu

Juniori Borca sa Milošem Kukićem u vrhu napada trenutno drže prvo mjesto u Omladinskoj ligi BiH, grupa zapad. Banjalučani su u 12 utakmica zabilježili 11 pobjeda i remi, imaju bod više i utakmicu manje od Željezničara Sport tima kojeg su u pretposljednjem kolu pobijedili sa 4:0, a Kukić je jednom bio strijelac. Proteklog vikenda bili su bolji od Bratstva iz Bosanske Krupe sa 3:0. Inače, za juniore je do sada dao osam golova, ali nekoliko mečeva nije igrao, inače bi sigurno taj saldo bio veći. Dobre igre juniora Borca prate i kadeti, koji su u posljednja dva kola pobijedili iste rivale sa 1:0 i 6:1.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kukic-nova-udarna-igla-borca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot