Trka Beograd – Banjaluka ruši rekorde iz godine u godinu

Objavljeno: 7. 11. 2016 u 11:11h

Utisci sa jubilarne desete biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” nisu se ni slegli, a organizatori su već počeli kampanju i pripremu nove, koja bi, prema prvim najavama, mogla biti najbolja do sada.

Dobar glas daleko se čuje, pa je tako i najpraćeniji sportski događaj u BiH prošle godine odjeknuo svim meridijanima i paralelama. Odavno je trka prerasla regionalne okvire, a zahvaljujući direktnom TV prenosu mogli su da je vide i svi ljubitelji biciklizma širom svijeta. Važnost i dobru organizaciju ovog takmičenja potvrdila je Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka (AIOCC) koja je krajem prošle godine trku primila u svoje članstvo, kao jednu od 100 najboljih na svijetu. Uspjeh je još veći ako se zna da je “Beograd – Banjaluka” jedina na ovoj listi iz UCI 2 kategorije.

“Dobili smo samo pohvale za prethodno izdanje, što u jednu ruku prija, ali i obavezuje. Postali smo prepoznatljivi u svijetu i od nas se očekuje ne samo da zadržimo taj nivo, nego da napredujemo iz godine u godinu. Naša kancelarija već je počela da radi iako je još šest mjeseci do početka”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Novo, 11. izdanje, zakazano je za 28, 29. i 30 april, a ukoliko se neke stvari slože, moguće je da će trka biti produžena za još jedan dan.

“Prvi dan će biti vožena kružna trka u Beogradu, što je novina u odnosu na dosadašnja izdanja. Drugog dana na programu je trka od Beograda do Bijeljine, a trećeg od Teslića do Banjaluke, preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša. U pregovorima smo sa potencijalnim gradovima domaćinima, a za sada je Tešanj najozbiljniji kandidat da bude domaćin starta ili cilja još jedne trke. Tražimo još jedan grad u kojem bi počela ili završila etapa, a ukoliko to uspijemo, napravićemo veliki pomak”, rekao je Kuvalja.

Njegov predan rad i rad najužih saradnika prepoznat je i u regionu, ali i svijetu, tako da menadžment trke sve češće dobija pozive drugih organizatora.

“Do sada smo učestvovali u organizaciji Gran prija Sarajevo, zatim trke oko Crnog mora u Bugarskoj, trke u Hrvatskoj, ali i Evropskih olimpijskih igara u Bakuu. Počeli smo bukvalno od nule prije deset godina, prošli sve, učili na ličnom iskustvu i sada to iskustvo prenosimo drugima”, rekao je Kuvalja.

Trka je postala i zvanični partner Tur de Fransa, a Kuvalja će u sklopu te saradnje organizovati maraton najčuvenije trke u Istri.

“Sa ponosom mogu da kažem da smo predstavnici Tur de Fransa za prostor Balkana. To je nešto na šta možemo biti ponosni iz čega možemo izvući veliku korist – rekao je Kuvalja

Prethodnih godina publika je mogla da vidi mnogo poznatih imena poput Petra Sagana, Roberta Kišerlovskog, Luke Mezgeca i drugih, koji su kasnije osvajali etape na Tur de Fransu, Điru… Ukoliko bi trka prešla iz ove kategorije u prvu kategoriju, sva najveća imena i timovi današnjice mogla bi da učestvuju.

“Imamo sve preduslove za to, osim novca. Možda bismo čak nekako i zatvorili finansijsku konstrukciju, ali je pitanje da li smo spremni izlagati se dodatnom trošku. Trka je sama po sebi velika atrakcija, a kada dođu neka bolja vremena, lako možemo pristupiti prvoj kategoriji”, zaključio je Kuvalja.

Ljeto na Vrbasu

Od prošlog ljeta menadžment trke organizator je i svih sportskih manifestacija “Ljeta na Vrbasu”, a tako će biti i iduće četiri godine.

“Turniri u odbojci, rukomet i fudbalu na pijesku, kao i ostale sportske manifestacije privukli su mnogo učesnika i gledalaca, a spremamo još mnogo noviteta za iduće ljeto”, rekao je Kuvalja.

Stević sportski direktor

Proslavljeni biciklista iz Srbije i učesnik Olimpijskih igara u Riju Ivan Stević nedavno je odlučio da završi karijeru i aktivno se uključi u organizaciju. On će biti sportski direktor, a svojim iskustvom i vezama doprinijeće još boljoj organizaciji i širenju pozitivne slike po svijetu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/trka-beograd-banjaluka-rusi-rekorde-iz-godine-u-godinu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot