Borac pred Kozaru: Pobjeda za miran jesenji san… (Foto) (Video)

Objavljeno: 28. 10. 2016 u 12:12h

Duelu Kozare i Borca uvijek su privlačili pažnju, a tako će biti i sada, u derbiju 13. kola Prve lige Republike Srpske, koji se igra u subotu od 14:30 časova na Gradskom stadionu u Gradišci.

Komšijski derbi u okviru 13. kola Prve lige Republike Srpske odigraće Kozara i Borac.

Biće to duel starih rivala, još iz vremena kada su zajedno nastupali u Premijer ligi BiH. Utakmice ovih timova uvijek su privlačile pažnju javnosti, pa se tako i sutra od 14:30 časova na Gradskom stadionu u Gradišci očekuje dobra posjeta.

Vule Trivunović i njegovi izabranici sigurno koračaju ka povratku u Premijer ligu BiH. Trenutno su vodeća ekipa prvenstva sa 25 bodova, tri više od najbližeg pratioca Rudar Prijedora, pa je meč sa Kozarom od velike važnosti. S druge strane, ekipa koju s klupe vodi Velimir Stojnić zauzima šestu poziciju, posljednju koja vodi u Ligu za prvaka i sigurno će tražiti nove bodove kako bi se učvrstila u gornjem dijelu tabele.

“Nije jednostavno ni igračima, a ni meni kao šefu stručnog štaba, kada gostujete tri utakmice u nizu, a ova protiv Kozare će sigurno biti najteža od te tri. Očekuje nas mlada i perspektivna ekipa, sa kvalitetnim trenerom, ali i neuslovan teren. Atmosfera u ekipi je odlična. Momci su dobro radili tokom sedmice i uz poštovanje i respekt prema protivniku, u Gradišku idemo da se nadigravamo i pokušamo pobijediti. To bi nas dovelo korak bliže cilju, a on je da pauzu dočekamo na prvom mjestu”, rekao je Trivunović, koji u ovom duelu neće moći računati na suspendovane Gedeona Guzinu i Nenada Kisu.

Trivunović računa i na umor fudbalera Kozare, koji su u srijedu igrali revanš meč osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva (0:5).

“Najveća briga mi je teren, koji je protiv Sarajeva bio pod vodom i bilo je izuzetno teško igrati. Naša blaga prednost je i to što će fudbalerima Kozare ovo biti peta utakmica u 14 dana, a nama treća, tako da bismo trebali biti odmorniji i svježiji. Ali, to ne mora ništa da znači. I Slavija je prije meča s nama igrala u Kupu BiH, doživjela visok poraz od Mladosti u Doboj-Kaknju i svi smo očekivali da ćemo lagano pobijediti, a imali smo izuzetno težak meč, ‘na nož’. Svjesni smo da nas čeka teška utakmica i motivisan protivnik, tako da moramo odigrati maksimalno ozbiljno”, poručio je kormilar Banjalučana.

Nakon odstranjivanja iz ekipe Armanda Mancea, te nedostatka Guzine, Trivunović će od prvog minuta protiv Kozare u vrhu napada priliku dati mladom Predragu Zekanoviću.

“Utakmicu će početi Zekanović, koji je naše dijete. Na klupi će kao alternativa biti Miloš Kukić, koji još igra za juniore kada nije u kombinaciji za prvi tim. Ne bih se vraćao na ono što je bilo ranije. Ne smatram da smo oštećeni, niti u podređenom položaju u odnosu na period kada je tu bio Mance”, završio je priču Trivunović o “Slučaju Mance”.

Boris Raspudić uvjeren je da će Borac uz pomoć “Lešinara” stići do trijumfa u Gradišci. Pogledajte šta je u najavi meča rekao kapiten crveno-plavih.

Kozara i Borac posljednji meč za bodove u Gradišci odigrali su 2011. godine, kada je Borac minimalnim trijumfom otvorio novu sezonu Premijer lige BiH.

PRVA LIGA RS – 13. KOLO:

  • Rudar Prijedor – Slavija (sudi: Velimir Drinić, Modriča)
  • Tekstilac Kort – Borac (Š) (Rajko Đorđić, Bijeljina)
  • Podrinje – Sutjeska (Slavoljub Gogić, Istočno Sarajevo)
  • Sloga – Drina (Siniša Lazić, Prijedor)
  • Sloboda – Zvijezda 09 (Dalibor Anđić, Omarska)
  • Kozara – Borac (BL) (Zoran Soknić, Istočno Sarajevo)

TABELA: Borac (BL) 25, Rudar Prijedor 22, Podrinje 20, Tekstilac Kort 19, Drina 18, Kozara 17, Zvijezda 09 16, Slavija 15, Sloboda 14, Sloga 13, Sutjeska 13, Borac (Š) 6.

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-pred-kozaru-pobjeda-za-miran-jesenji-san-foto-video/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot