Darko Talić potpisao profesionalni ugovor sa Igokeom: Želim da budem drugi plej ekipe

Objavljeno: 24. 10. 2016 u 19:33h

Sa 17 godina dobio je priliku da trenira sa prvim timom i ostao u sastavu, a čim je postao punoljetan, uprava Igokee ponudila mu je višegodišnji ugovor, koji je odmah potpisao.

Riječ je o mladom plejmejkeru Darku Taliću koji se obavezao na četvorogodišnju vjernost aktuelnom šampionu BiH, koji je u samo četiri dana ozvaničio saradnju sa svoja dva mlada igrača, a prvi je bio Nemanja Nikolić.

“Igrao sam Ligu mladih BiH i pred pripreme seniorskog tima 2015. godine pozvao me trener Željko Lukajić da obavim pripreme. Nakon jakih treninga ostao sam u timu i pružio mi je priliku u nekoliko utakmica. Sada radim sa trenerom Draganom Bajićem i vjerujem da će karijera ići uzlaznom putanjom” – izjavio je Talić za “Glas Srpske”.

Učenik četvrtog razreda srednje Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” košarkom se počeo baviti u rodnoj Banjaluci.

“Kao dječak trenirao sam fudbal, da bih od 11. godine počeo da se bavim košarkom u Šampion Alf-omu, gdje sam prošao kroz pionirsku i kadetsku selekciju. Od početka juniorskih dana sam u Igokei, gdje već provodim treću godinu. Uslovi za rad su odlični i nemam ni najmanju zamjerku. Prošlu sezonu proveo sam sa seniorima i skupio iskustva tako da mi ništa nije nepoznato i mnogo je lakše i opuštenije” – rekao je Talić.

Posvećen je radu u klubu i vjeruje da će se radom izboriti za značajniju ulogu u timu.

“Moji trenutni planovi su u vezi sa Igokeom i želio bih da iduće sezone budem drugi plej ekipe sa ozbiljnijom minutažom. Šta će biti kasnije, ne razmišljam mnogo o tome jer ima još mnogo treninga da bi se stiglo na visoki nivo” – rekao je Talić.

Povreda prvog plejmejkera Džejmsa Robinsona uticala je da dobije veću ulogu na početku sezone.

“Zbog te povrede dobio sam priliku da zaigram u kvalifikacijama za Ligu šampiona i osjetim kako je igrati u pravoj takmičarskoj utakmici. Mnogo se razlikuje od juniorskih utakmica jer su igrači fizički mnogo jači, ali se ne bojim izazova” – kazao je Talić.

Pomoć kolega

Početak seniorske karijere olakšavaju mu iskusnije kolege, kao i kapiten Vuk Radivojević.

“Raduje me činjenica da svi igrači žele da pomognu i svaki od njih objašnjava situacije iz svog ugla. Vuk je pravi kapiten. Uvijek ima vremena da pokaže i objasni neke stvari, a ujedno me i vozi na treninge, jer sam tek napunio 18 godina pa nemam vozačku dozvolu. Osim njega tu je još i Robert Rikić, koji je stigao pred početak sezone, ali smo se sjajno uklopili te odlično sarađujemo, a i on zna nekad da me poveze do Laktaša i nazad” – istakao je Talić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/darko-talic-potpisao-profesionalni-ugovor-sa-igokeom-zelim-da-budem-drugi-plej-ekipe/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])