Fudbaleri Krupe nastavili sa odličnim rezultatima

Objavljeno: 17. 10. 2016 u 12:20h

Fudbaleri Krupe nastavili su sa odličnim rezultatima i u 12. kolu Premijer lige BiH savladali kao gosti Mladost u Doboj Kaknju sa 1:0, te se poslije ovog trijumfa učvrstili na drugom mjestu.

Za prvi poraz Mladosti ove sezone na njihovom terenu krivac je “rezervista” gostiju Saša Kajkut, koji je u igru ušao u 50. minutu, da bi 11 minuta kasnije postigao jedini pogodak na utakmici. Poslije lijepe akcije izabranika Slobodana Starčevića u kaznenom prostoru domaćih sam se našao Kajkut i iz drugog pokušaja uspio da savlada golmana Adnana Hadžića.

Bio je ovo četvrti pogodak napadača Krupe u posljednja tri meča, a u ukupno četiri, koliko ih je odigrao u novom klubu, debitant u eliti osvojio je deset bodova.

“Na početku sezone primarni cilj kluba je bio opstanak u društvu najboljih i time se i dalje vodimo. Pružamo odlične igre, bilježimo sjajne rezultate i trenutno smo drugi, ali smo matematički još daleko od opstanka. Lijepo je biti na tabeli odmah iza Zrinjskog, ali to nas neće uljuljkati. Naravno da ćemo pokušati iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže i da ćemo se truditi da se zadržimo u gornjem dijelu tabele”, rekao je Kajkut.

On je naglasio da je izuzetno zadovoljan svojim učinkom.

“Svaki napadač živi od golova, tako da sam srećan poslije ova četiri gola u prethodna tri susreta. Međutim, oni su zasluga cijelog tima, naše međusobne saradnje na terenu. Pokazali smo da smo jak kolektiv i da možemo parirati svakom rivalu. Tako moramo nastaviti i dobar rezultat neće izostati. S obzirom na to da sam došao nešto kasnije, moram i mogu biti zadovoljan onim što sam pokazao. Ipak, uvijek smatram da mogu bolje – nastavio je Kajkut.

Iskusni napadač naglasio je da se nijednog trenutka nije pokajao po dolasku u Krupu.

“Došao sam u organizovan i sređen klub, u kojem za sada sve funkcioniše besprijekorno. Krupa može i siguran sam da će još mnogo napredovati – dodao je Kajkut.

Parovi 13. kola

U 13. kolu Premijer lige BiH, koje se igra u subotu i nedjelju, 22. i 23. oktobra, sastaju se: DOBOJ KAKANj: Mladost – Vitez (subota, 15 časova), KRUPA NA VRBASU: Krupa – Metalege (subota, 15), ZENICA: Čelik – Radnik (nedjelja, 15), MOSTAR: Zrinjski – Sarajevo (subota, 18), SARAJEVO: Željezničar – Olimpik (subota, 19), TUZLA: Sloboda – Široki Brijeg (subota, 15 časova)

Lista strijelaca

7 golova: Koljić (Krupa), Krpić (Sloboda),

6 golova: Obradović (Radnik), Mešanović (Zrinjski),

5 golova: Brkić (Mladost), Ahmetović (Sarajevo), Vagner (Široki Brijeg),

4 gola: Menalo (Široki Brijeg), Kajkut (Krupa), Lendrić (Željezničar), Bilbija (Zrinjski),

3 gola: Todorović, Tomić (Zrinjski), Baraban (Široki Brijeg), Husić (Mladost), Križman (Željezničar), Regoje (Olimpik)…

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbaleri-krupe-nastavili-sa-odlicnim-rezultatima/||claudebot