Jagodić: Navijači Borca mi neće zamjeriti

Objavljeno: 12. 10. 2016 u 10:14h

“Vjerujem da će navijači ispravno prihvatiti odluku da odem, iako sam svjestan da će biti i onih koji će imati loših komentara. Mislim da sam zaslužio razumijevanje”, rekao je Vlado Jagodić, koji je sporazumno raskinuo saradnju s FK Borac i u narednom periodu će biti trener Slobode iz Tuzle.

Jagodić je preuzeo Borac nakon tri kola Prve lige Republike Srpske od Zorana Dragišića. Banjalučani su tada bili peti na tabeli, a Jagodić sedam kola poslije ostavlja klub na liderskoj poziciji sa tri boda više od prvog pratioca Rudar Prijedora.

“Imao sam klauzulu po kojoj mogu da napustim klub u slučaju inostrane ponude ili iz BHT Premijer lige. Razgovarao sam sa čelnicima kluba nakon što mi je stigla ponuda Slobode i bilo je teško donijeti odluku da odem. Razišli smo se korektno i prijateljski. Borcu želim da osvoji titulu prvaka RS i da se vrati u BHT Premijer ligu, jer mu je tamo i mjesto”, rakao je iskusni stručnjak.

Jagodić je istakao da ostavlja stabilan klub s odgovornim rukovodstvom, ali i stručnim štabom koji može da nastavi putem kojim je on išao.

Vule Trivunović, pomoćni trener kluba, upravo je jedan od kandidata da naslijedi trofejnog trenera, a pored njega u igri za trenera je i Željko Vranješ, trener juniora i bivši trener prvog tima.

Jagodiću je ovo četvrti odlazak s klupe Borca. Prethodna tri puta je dobijao otkaz, a sada se sam odlučio na odlazak.

“Držao sam se dogovora i želim da zahvalim čelnicima što su mi izašli u susret. Tri puta sam odlazio na ružan način i sada odlazim ponosan na rezultate. Želja mi je bila da osvojim titulu i vratim klub u Premijer ligu i vjerujte da mi je bilo teško da donesem ovu odluku. S druge strane mi je drago što se vraćam u Premijer ligu i želim da se borim za Evropu”, kazao je Jagodić, koji je preko 130 puta vodio “crveno-plave” u svim takmičenjima, računajući i prijateljske utakmice.

Jagodić je istakao da postoji mali broj klubova u BiH koje bi trenirao, a Sloboda je jedan od njih.

“Sloboda ima renome, navijače i velike ambicije u nastavku sezone. Mislim da nisam pogriješio što sam se odlučio na ovaj korak. Želim ponovo kao trener da se borim za titulu prvaka i izlazak na međunarodnu scenu. I ranije sam imao ponude nekih klubova, ali ovu ipak nisam mogao da odbijem”, rekao je Jagodić.

Dejan Kusturić, predsjednik Borca, kratko je kazao da su se s Jagodićem razišli prijateljski te da čelnici već naporno rade na angažovanju trenera. On je najavio da će sve biti poznato najkasnije danas.

Nije želio da govori o imenima kandidata, a kako saznajemo najveće šanse imaju pomenuti Trivunović i Vranješ.

“Svi ćemo da prihvatimo odluku čelnika kluba kada je u pitanju novi trener i svi smo tu da radimo u službi Borca. Imam želju da vodim tim, a naravno da će biti onako kako čelnici odluče”, kratak i zagonetan bio je Trivunović, koji je odnedavno pomoćni trener u klubu u kojem je ostavio dubok trag i kao igrač.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/jagodic-navijaci-borca-mi-nece-zamjeriti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])