Mirko Majić, lijevo krilo RK Borac: Pred nama je mnogo lijepih stvari

Objavljeno: 28. 9. 2016 u 10:33h

Među istaknutijim rukometašima Borca m:tel u prva tri kola Premijer lige bio je ovoljetošnje pojačanje lijevo krilo Mirko Majić.

Sistem igre koji forsira Ratko Đurković sa čvrstom odbranom odgovara reprezentativcu Crne Gore, jer je zahvaljujući brzini i poziciji koju igra uvijek prvi na protivničkoj polovini u kontri i polukontri.

“Dobro sam se snašao u Banjaluci. Prvo, velika mi je čast što sam dobio priliku da zaigram za ovako veliki klub i daću sve od sebe da opravdam poziv. Za sada je sve dobro, iako mi je mnogo krivo zbog poraza od Zrinjskog. Na toj utakmici jednostavno nismo imali sreće, oni su se bolje snašli u završnici i slavili. Ipak, brzo smo se vratili u ritam i protiv Čelika pokazali koliko vrijedimo”, rekao je Majić.

Prije dolaska u Borac, igrao je za Budućnost, Rudar, Sutjesku i Danilovgrad, a posljednju sezonu proveo u makedonskoj Strumici. Imao je dobru sezonu, a zapažene partije pružio je baš protiv Borca.

“Možda su me te utakmice i preporučile čelnicima Borca. Nisam razmišljao kada sam dobio poziv i nisam se pokajao. Atmosfera je sjajna, radimo naporno i nadam se da ćemo ispuniti ono što se od nas očekuje, a to je da vratimo titulu u Banjaluku”, rekao je Majić.

Veliku ulogu u njegovom dolasku imao je njegov zemljak Đurković, sa kojim do sada nije imao priliku da sarađuje.

“Čuo sam sve najljepše o njemu, a sada se i lično uvjerio. Forsira jak tempo, odbrana je na prvom mjestu, što bi tek trebalo da daje rezultate. Igramo brzo u napadu, moderan rukomet, što nam i odgovara, jer smo mladi i poletni. Ne bih ništa da obećavam, ali mislim da ćemo ove sezone uraditi mnogo lijepih stvari”, rekao je Majić.

Prilika za prvo slavlje u gostima je u subotu protiv Krivaje.

“Ukoliko odigramo kao protiv Čelika mislim da ne bi trebalo da imamo problema, iako je liga dosta izjednačena i svako svakog može da savlada – zaključio je Majić.

Reprezentacija

Posljednjih nekoliko godina Mirko Majić je standardni reprezentativac Crne Gore sa kojom je izborio učešće na Evropskom prvenstvu koje je održano početkom godine u Poljskoj, ali zbog povrede nije bio u sastavu.

“Teško mi je to palo. Povrijedio sam kičmu i morao da otkažem nastup, ali nadam se da će biti još prilika. Situacija je sada mnogo bolja iako ponekad osjetim bol. Ipak, nije ništa ozbiljno i vjerujem da ću, baš kao i moj klub, imati dobru sezonu”, rekao je Majić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/mirko-majic-lijevo-krilo-rk-borac-pred-nama-je-mnogo-lijepih-stvari/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])