Šampionke u besparici: Fudbalerke Banjaluke žale se na diskriminaciju

Objavljeno: 27. 9. 2016 u 20:36h

Šampionke RS i vicešampionke BiH dobile su od Grada Banjaluka 10.000 KM, a FK Borac, koji je ispao iz muške Premijer lige, 250.000 KM.

Navodeći ove cifre, predsjednik ŽFK Banjaluka Zoran Aleksić poručio je da se nada da fudbalerke ubuduće “neće biti žrtve diskriminacije”.

“Ako su fudbalski prvoligaši sportisti prve kategorije, onda to treba da vrijedi i za muškarce i za žene, a ne da se na ženski fudbal gleda kao na manje vrijedan sport” – poručio je Aleksić.

Nakon što je rukovodstvo kluba nedavno najavilo da će ŽFK Banjaluka, iako favorit takmičenja, odustati od Premijer lige BiH, jer nema novaca za putovanja na utakmice, iz Gradske uprave je stigla hitna uplata. Dobili su i obećanje da će, uz ranije dodijeljenih 7.000 KM, te dodatnih 3.000 KM, dobiti još oko 2.000 KM iz budžetske rezerve.

“Biće to dovoljno da izguramo jesenju polusezonu, ali pitanje je kako ćemo proći u budžetu za 2017. godinu” – kaže Aleksić.

U gradskom Savjetu za sport, na čiji se prijedlog klubovima dodjeljuje novac, tvrde da su fudbalerke “dobile i više nego što im po pravilniku pripada”. Uz uspjeh na takmičenjima boduje se i tradicija kluba i masovnost sporta, što ŽFK Banjaluka, osnovanom 2011. godine, ne ide na ruku.

Grad je dva puta vanredno dodjeljivao novac ŽFK Banjaluka, na intervenciju zamjenice gradonačelnika Jasne Brkić, koja, kao bivša sportistkinja, zdušno podržava fudbalerke.

Banjalučke fudbalerke, popularne “pčelice” nastupaju pod motom „Moj klub – moj grad“. Iako najmlađe u ligi, od osnivanja su u vrhu ženskog fudbala u BiH.

Igraju na stadionu FK „Rekreativo“, koji su fudbaleri iz Česme bratski podijelili sa koleginicama.

Igračice odlaze u inostranstvo

ŽFK Banjaluka suočava se i sa kadrovskim problemima.

Šest igračica prvog tima i trener karijeru su nastavili u inostranstvu, pošto im Banjaluka ne pruža uslove kakve mogu dobiti u evropskim klubovima.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/sampionke-u-besparici-fudbalerke-banjaluke-zale-se-na-diskriminaciju/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot