Jagodić pred duel sa Šamčanima: Ne gledajte tabelu

Objavljeno: 23. 9. 2016 u 16:34h

Trener banjalučkog Borca Vlado Jagodić i najbolji strijelac Ivan Delić ističu da ih pred duel sa Borcem iz Šamca neće zavarati njihovo posljednje mjesto na tabeli.

Osmo kolo Prve lige RS igra se u subotu, a lider na tabeli banjalučki Borac na Gradskom stadionu u Banjaluci od 18.00 časova dočekaće  “fenjeraša” i svog imenjaka, ekipu Borca iz Šamca.

Uprkos ovakvom stanju na tabeli trener Banjalučana Vlado Jagodić je veome oprezan i ističe da Šamčane ne smije niko potcjenjivati.

“Ovo je utakmica o kojoj smo razmišljali već pooslije derbija u Prijedoru. Kada dolazi posljednjeplasirana ekipa svi misle da je to lak zadatak, ali vidjeli ste kolika je moja doza opreza pa sam na Kup utakmici protiv Zrinjskog ostavio pet igrača na koje računam za ovaj meč da ne igraju.Ono što nam u ovoj pripremi za Šamac nije odgovaralo je visok poraz od Zrinjskog i morali smo juče malo više porazgovarati. Htio sam da ih osvijestim i da shvate da je Šamac ekipa koja može da bude veoma nezgodna ako se nas ne bude pitalo na utakmici“, rekao je Jagodić.

On je istakao da na svakoj utakmici na Gradskom stadionu u Banjaluci Borac mora biti taj koji sve diktira.

“Nastojaćemo da ovu seriju poziivnih rezultata nastavimo i da napravimo dobar uvod u ključni dio prvenstva u kojem ćemo četiri od pet utakmica gostovati i igrati derbi protiv Drine.  Moramo biti budni, pomno pratimo Borac iz Šamca, oni su poraženi zadnje tri utakmice samo sa golom razlike“, rekao je Jagodić.

Šef struke Banjalučana najavio je i promjene u ekipi u odnosu na sastav iz Prijedora.

“Osvježio sam pet igrača, uključujući i Delića, a imam širok izbor igrača i to mi daje pravo da razmišljam o nekoliko promjena u odnosu na sastav u Prijedoru. Neće biti iznenađenje ako neko od mlađih igrača koji nisu nastupali budu u sastavu jer dobro rade.Neki su se i otpisali, evo reći ću da za neke igrače nećemo čekati zimu, neki su potrošili sve moje kredite“, istakao je Jagodić, a potom je najavio i rezove u ekipi Borca.

“Ovaj poraz je najteži u karijeri, iako ja nisam rekao da ćemo pobijediti, niti da mi možemo pobijediti Zrinjski koji je najkvalitetnije ekipa u BiH, ali ne smijemo izgubiti 5:0. Svlačionica je polako postala tijesna, moramo bolje raditi. Šansu su svi imali. Za pojedine igrače je to što su sada ovdje nagrada koju im je neko omogućio. Biću rigorozan jer jedna sitnica i neopreznost može nas mnogo koštati, a dosta tih sitnica i neopreznosti se dešavalo“.

Jagodić je najavio ofanzivu na gol Šamca.

“Najavio sam da su moguće dvije-tri izmjene, sigurno ćemo igrati ofanzivno i na gol više. Moramo igrati tako pogotovo protiv protivnika koji može da nešto uradi ako mu dozvoliš. Moramo se popravljati kroz trening i kroz utakmice jer mnogo grešaka radimo u zadnjoj liniji da bismo mogli reći da nam gol ili dva sigurno donosi tri boda. Naš primarni cilj je Premijer liga BiH. Naš drugi cilj je Kup RS, a jedno takmičenje je ostalo iza nas i rasterećeniji smo u ovom trenutku i možemo se spotopostotno okrenuti našem cilju, a to je plasman u Premijer ligu. Hvala navijačima na podršci u Mostaru i izvinjavam im se na visokom porazu. Trudićemo se da ih sutra obradujemo“, poručio je Jagodić.

On neće računati  na Aleksandra Kondića koji se oporavlja od povrede ali neće još biti u sastavu zbog  zbog rizika od obnavljanja povrede.

delic

Najbolji strelac banjalučkog Borca u ovoj sezoni Ivan Delić takođe je podvukao da je nebitno što je Borac iz Šamca posljednji na tabeli.

“Ne smije da nas zavara to što igramo sa ekipom koja je posljednja na tabeli. Moramo da uđemo maksimalno motivisano i koncentrisano u utakmicu i da igramo na gol više. Kao što sam i ranije govorio mi treba da gledamo samo sebe i svoju igru. Pozivam publiku da dođe a mi ćemo se potruditi da im se odužimo dobrim rezultatom”, rekao je Delić.

On je rekao da je zadovoljan kako se uklopio u ekipu, ali da će dati sve od sebe da igra još bolje.

“Zadovoljan sam, u početku nije bilo lako dok se nisam uklopio. Ovi golovi me neće promijeniti, pokušaću da dignem svoju igru na još veći nivo. Najbitnije je da Borac igra dobro jer naš cilj je plasman u Premijer ligu BiH. Siguran sam da će doći još bolja igra i golovi i asistencije“, rekao je Delić.

jagoci1

Na konferenciji za novinare trener Jagodić je praktično sam načeo temu učinka igrača, ali i velikog broja prvottimaca. On je rekao da je po dolasku znao da preuzima ekipu koju nije selektirao, da je znao da se išlo na kvantitet, ali da su određeni igrači balast za ekipu.

“Puno juniora je bilo priključeno ekipi, neki od njih biće vraćeni da treniraju i sa juniorima i sa prvim timom, i trener Vranješ mora imati određen broj juniora na raspolaganju. Neki igrači će isto tako kvotu treninga popuniti radom sa juniorima. Optimalno je da imam 22 igrača i tri golmana a ja imam 33 igrača”, rekao je Jagodić.

Na pitanje kako je njemu kao treneru koji je naknadno došao u situaciji da se na polusezoni zahvali nekim igračima on je rekao:

“Uvijek kad je ovakav problem ima nezadovoljnih, ali nema tu sentimentalnosti”.

On je kritikovao neke mlade igrače, koji kako ističe moraju da iskoriste svoju priliku.

“Navešću kao pozitivan primjer Siniše Radoje koji je dobio priliku u 30. godini da se vrati u Borac. Mlađi igrači su krivci isključivi ako ne iskoriste svoju priliku.Borac će biti neozbiljan klub ako na zimu ne selektira 5,7,12 ili 18 igrača koji će ostati i koji će na kraju igrati Premijer ligu BiH, ostali nisu potrebni. Nije ovdje riječ samo o mladim igračima, mnogo ja zamjeram i nekim starijim, evo i u Mostaru su igrali i stariji. Već u utorak neće biti ovoliki broj igrača na treningu. Nisu ni igrači toliko krivi, željelo se iz kvantiteta dobiti kvalitet, međutim pojedinim igračima ovo je nagrada da su ovdje, nagrađeni su i više nego što zaslužuju“, istakao je Jagodić.

Prva liga RS, osmo kolo:

  • Slavija – Drina (16.00)
  • Zvijezda 09 – Sutjeska
  • Kozara – Rudar
  • Sloboda – Tekstilac
  • Sloga – Podrinje
  • Borac BL – Borac Šamac (18.00)

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/jagodic-pred-duel-sa-samcanima-ne-gledajte-tabelu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])