Delić odveo Borac na vrh

Objavljeno: 19. 9. 2016 u 12:58h

Fudbaler Borca Ivan Delić drugu utakmicu zaredom donio je pobjedu svojoj ekipi, a nakon što je u prošlom kolu srušio Tekstilac sa dva gola, u ovom je ostvario het-trik i bio najzaslužniji za slavlje Banjalučana u krajiškom derbiju protiv Rudar Prijedora.

Borac je slavio sa 3:2 u vrlo interesantnoj utakmici i to poslije preokreta, nakon što je gubio sa 0:1 i 1:2, a Delić je po jednom bio strijelac iz penala, igre i slobodnog udarca. U prošlom kolu oba pogotka je postigao iz prekida, čime je dokazao koliko je majstor “slobodnjaka”, a trenutno je u najboljoj formi u ekipi iz Banjaluke.

“Na derbi smo došli da pobijedimo i stignemo do prvog mjesta, a to smo i uspjeli. Nadam se da lidersku poziciju nećemo ispuštati do kraja prvenstva i da ćemo se plasirati u Premijer ligu, što je primarni cilj”, istakao je Delić.

On je najzaslužniji za što je Borac poslije sedam kola došao na prvo mjesto, a uspjeh je veći jer je do tog rezultata došao na neugodnom gostovanju.

“Kad na poluvremenu gubite i na kraju slavite, morate biti zadovoljni. Čestitao sam svojim igračima na htijenju i zalaganju, a kvalitet individualca je odlučio ovu utakmicu. Ne bi bilo nezasluženo da je Rudar odigrao neriješeno, jer ima mladu, poletnu, disciplinovanu i drčnu ekipu, koja nas je “kidala” na sredini terena. Bio mi je cilj da se što prije nađemo na prvom mjestu, što smo i uspjeli nakon ovog teškog gostovanja”, rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

U ovom meču je prekinuta velika serija “rudara” od šest susreta bez poraza u svim takmičenjima, ali trener ekipe Zlatko Jelisavac nije bio potpuno nezadovoljan.

“Drago mi je što smo dobrim igrama vratili publiku na tribine i nadam se da će nas i dalje podržavati. Vodili smo dva puta, igrali dosta dobro, ali, nažalost, mladost i neiskustvo naših fudbalera u pojedinim momentima su doprinijeli da iz individualnih grešaka Borac postigne pogotke. Bili su svakako srećnija ekipa, ali čestitam im na pobjedi i želim sve najbolje u daljem toku takmičenja”, kazao je Jelisavac.

Prva liga

  • 1. Borac (BL)    7        4        2        1        10:4   14
  • 2. Drina (Z)       7        4        2        1        6:3     14
  • 3. Rudar P.        7        4        1        2        13:9   13
  • 4. Tekstilac K. 7        4        1        2        6:4     13
  • 5. Podrinje       7        3        1        3        10:5   10
  • 6. Kozara 7        3        1        3        8:7     10
  • 7. Sloboda (MG)         7        3        1        3        4:12   10
  • 8. Zvijezda 09    7        3        0        4        11:12 9
  • 9. Slavija          6        2        2        2        13:7   8
  • 10. Sloga (D)     6        2        0        4        6:7     6
  • 11. Sutjeska       7        2        0        5        3:11   6
  • 12. Borac (Š)   7        1        1        5        6:15   4

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/delic-odveo-borac-na-vrh/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])