Prva noćna trka u Banjaluci okupila 500 atletičara rekreativaca

Objavljeno: 17. 9. 2016 u 09:48h

Prvi put u istoriji grada održana je jedna noćna atletska trka a dio staze, takođe premijerno, bila je centralna pješačka zona u užem centru. Najpopularnijom gradskom ulicom Gospodskom u četvrtak naveče trčalo je 500 učesnika ove po mnogo čemu istorijske sportske smotre.

“Rekreativno trčanje je sve popularnije a dokaz za to je i ova manifestacija. Očekivali smo od 200 do 300 učesnika a na startu se pojavilo skoro duplo više. Trčalo je i staro i mlado,  a mnogi nisu krili zadovoljstvo što to čine centrom grada a pogotovo kroz Gospodsku ulicu” – priča inicijator trke i predsjednik Asocijacije za sport i rekreaciju Vladimir Kuvalja.

Prema njegovim riječima trka je bila pun pogodak.

 “Cifra od 500 prijavljenih nas je iznenadila. Učesnici su bili od djece starosti osam godina do onih starijih koji su zakoračili u osmu deceniju. Na to sam posebno ponosan” – naglasio je Kuvalja.

Održane su tri trke, za juniore u dužini od 1.500 metara, te za seniore na 3.000 i 5.000 metara.

“Da bi oni najspremniji ali i oni sa posebnim takmičarskim duhom bili što motivisaniji podijelili smo    novčane i robne nagrade vrijedne 4.000 maraka i naravno medalje” – kazao je Kuvalja.

Među učesnicima trke bilo je dosta aktivnih sportista i sportskih radnika iz fudbala, košarke, biciklizma, rukometa, tenisa a bilo je učesnika iz drugih evropskih zemalja kao što su Slovenija, Holandija, Hrvatska i Italija.

“Pobjede nisu važne već popularizacija rekreacije. Kad sam počinjao sa trčanjem u parku “Mladen Stojanović”, bilo je nekoliko ljudi, danas gotovo da je nemoguće trčati od velikog broja onih koje je privukao ovaj vid rekreacije” – rekao je atletičar Atletskog kluba “Banjaluka” Srđan Samardžić koji je bio pobjednik trke na 3.000 i na 5.000 metara.

Juniori

U juniorskoj trci na 1.500 metara najbrži je bio četrnaestogodišnji Srđan Kostić.

“Ovo mi je prva atletska trka, ne bavim se aktivno atletikom već igram šah. Nisam se ni spremao mnogo, sinoć sam otrčao prvi krug” – rekao je Kostić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/prva-nocna-trka-u-banjaluci-okupila-500-atleticara-rekreativaca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])