Borac: U Prijedoru preuzeti prvo mjesto

Objavljeno: 16. 9. 2016 u 15:15h

Sedmo kolo Prve lige RS donosi veliki krajiški derbi, duel Rudar Prijedora i banjalučkog Borca, koji je ujedno i derbi ovog kola, posebno zbog činjenice da se sastaju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na tabeli.

m1

Borac zaostaje dva boda za Rudarom koji je sakupio 13 i drži lidersku poziciju, međutim trener Borca Vlado Jagodić otvoreno ističe da je cilj Borca preuzimanje prvog mjesta, i to već u Prijedoru.

“Prethodna utakmica protiv Tekstilca je bila preduslov da sa optimizmom dočekamo ovaj derbi koji ima obrise derbija još iz prošlih vremena. U ovom trenutku smo u poziciji da dobrim rezultatom i pobjedom u Prijedoru zaposjednemo onu poziciju koju ja od svog dolaska u Borac priželjkujem. Rekao sam i igračima da nam je cilj što prije zaposjesti to mjesto, jer bi ekipa onda imala malo lakši zadatak, lakše je braniti nego stizati”, istakao je Jagodić.

On dodaje da Borac ima potpuno pravo da se nada dobrom rezultatu, iako igra još nije na nivou na kojem on to želi, ali da ekipa napreduje.

“Ova utakmica je samo za spremne, samo za one kloji će dati 100 odsto. Ulog je veliki, a rivalitet dva kluba je svakako pozitivan. Rudar ima veoma dobre rezultate u odnosu na ekipu koju je pravio u startu. To ne smijemo zapostaviti. Mi nećemo nikog u Prvoj ligi potcjenjivati ali nećemo ni našim igračima praviti pritisak da igraju sada protiv vanzemaljaaca. Oni su jedna skladna, dobra, kompaktna cjelina koja pruža rezultat ukoliko im se to dozvoli. I sami su oni svjesni da ova utakmica ne donosi konačni epilog. Mislim da imamo kontinuitet dobrih rezultata, možda još možemo da popravimo za nijansu da to budu pobjede. Zbog toga bi bilo dobro da sutra pobijedimo”, rekao je Jagodić.

On je podsjetio da će i jedna i druga ekipa imati loše uslove za igru, ali da i pored toga Borac ide na pobjedu.

“Siguran sam da moja ekipa može da pobijedi sutra, naravno teren će biti protivnik i jednima i drugima, ali šta je tu je. Pokušavam da igra moja ekipa fudbal, ali ako uslovi i ne budu najbolji imamo alternativna rješenja kako do tri boda. Izbor igrača će biti dovoljno dobar da dođemo do željenog cilja”.

On neće moći da računa na povrijeđenog Kondića, na suspendovanog Grahovca te na od ranije povrijeđene, Gavrića i Maletića.

“Dobra stvar je što Bečelić ima pravo igranja, kao i što je Mance sve kompaktniji sa našim timom. Sutra izlazimo ofanzivno, braniti nulu nećemo, ali nećemo isto tako ni umirati u ljepoti ukoliko teren to ne dozvoljava, cilj je samo pobjeda, samo tri boda. Vjerujem da ćemo imati i podršku naših vjernih navijača, svi uslovi su tu da ono što želimo napravimo onako kako treba”, istakao je Jagodića.

Optimista je i napadač Gedeon Guzina.

m2

“Očekujemo pobjedu, a očekujemo i zanimljivu utakmicu jer se sastaje prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Rudar je dobra, mlada ekipa, pokazali su to u proteklih šest kola, ali nadam se da mi možemo u Prijedoru do tri boda“, rekao je on.

Derbi 7. kola Prve lige RS igra se od 16.00 časova u subotu, kao i još četiri meča ovog kola.

Trećeplasirana Drina gostuje Sutjeskoj, a eventualnom pobjedom mogla bi i ona do prvog mjesta na tabeli, ukoliko derbi u Prijedoru završi bez pobjednika.

Još jedan zanimljiv meč očekuje se u Derventi gdje Tekstilac dočekuje Kozaru, a „derbi začelja“ odigraće Borac i Zvijezda na terenu u Šamcu.

Prva liga RS, 7. kolo:

Subota

  • Rudar – Borac BL
  • Sutjeska – Drina
  • Borac Šamac – Zvijezda 09
  • Podrinje – Sloboda
  • Tekstilac – Kozara

Nedjelja

  • Sloga – Slavija

TABELA: Rudar 13, Borac BL 11, Drina 11, Kozara 10, Tekstilac 10, Sloboda 10, Slavija 8, Podrinje 7, Sloga 6, Zvijezda 09 6, Sutjeska 6, Borac Š 4

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-u-prijedoru-preuzeti-prvo-mjesto/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot