Borcu mjesto u Premijer ligi

Objavljeno: 12. 9. 2016 u 15:40h

Zahvaljujući pogocima novajlije Ivana Delića iz slobodnih udaraca Borac je savladao Tekstilac Kort sa 2:0 u derbiju šestog kola Prve lige RS i preuzeo drugo mjesto na tabeli.

Delić je majstorskim šutevima dva puta na sličan način matirao golmana gostiju Dejana Plisnića i donio Banjalučanima vrijednu pobjedu nad Tekstilcem. Meč nije bio pretjerano interesantan, bilo je malo pravih akcija i prilika, ali je Delić svojim potezima oduševio publiku na Gradskom stadionu koja odavno nije vidjela dvije slične majstorije na jednom meču.

“Tekstilac je možda najnezgodnija ekipa koja je mogla da nam dođe u goste. Puno cijenim njihovog trenera Bojana Magazina, dobro je uklopio ekipu. Meč je bio tvrd i jak, a za nas je najbitnije da smo upisali tri boda, nisu važni moji golovi. Sada nas čeka meč u Prijedoru i idemo na pobjedu i da preuzmemo prvo mjesto”, rekao je Delić.

Nekadašnji fudbaler Mlade Boleslav, Zalaegeršeka, Tirane, Lovćena i ranije je znao da pogađa iz prekida, ali kako je kazao nikada dva puta na jednom meču.

“Često jesam davao golove, ali ne mogu da se sjetim da sam nekada postigao dva na jednom meču. Najiskrenije, to mi je najmanje bitno sada, najvažnije je da smo upisali pobjedu. Nije lako, ima malo pritiska, ali sve je bolje i bolje. Polako se upoznajemo, doći će i igra, podignućemo je na veći nivo”, istakao je ofanzivac Banjalučana.

On je prije početka ove sezone u Banjaluku došao iz Mladosti Velike Obarske i za sada je standardan u prvoj postavi. Fudbaler iz Crne Gore se nada da će pomoći Borcu da se vrati u Premijer ligu BiH.

“Propustio sam pripreme, ali polako ulazim u ritam. Imao sam povredu koljena zbog čega nisam igrao u Janji, ali sada je dobro, ide nabolje. Nadam se da će biti još  puno golova i asistencija u nastavku sezone. Mislim da imamo kvalitet da budemo prvi, ali ima dosta teških rivala protiv koji neće biti lako. Borac je veliki klub i gledamo samo sebe, biće mnogo teško, ali moramo se nositi sa tim. Znamo šta je Borac i da je njemu mjesto u Premijer ligi BiH”, zaključio je Delić.

Prva liga

  • 1. Rudar P.          6        4        1        1        11:6   13
  • 2. Borac (BL)      6        3        2        1        7:2     11
  • 3. Drina (Z)         6        3        2        1        5:3     11
  • 4. Kozara             6        3        1        2        8:6     10
  • 5. Tekstilac K.   6        3        1        2        5:4     10
  • 6. Sloboda (MG) 6        3        1        2        4:7     10
  • 7. Slavija            6        2        2        2        13:7   8
  • 8. Podrinje         6        2        1        3        5:5     7
  • 9. Sloga (D)         6        2        0        4        6:7     6
  • 10. Zvijezda 09    6        2        0        4        8:10   6
  • 11. Sutjeska         6        2        0        4        3:10   6
  • 12. Borac (Š)     6        1        1        4        4:12   4

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borcu-mjesto-u-premijer-ligi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])