Borac m:tel: U glavi samo pobjeda na otvaranju

Objavljeno: 9. 9. 2016 u 14:22h

Rukometaši Borca m:tel u subotu dočekuju Maglaj u dvorani “Borik” (18 h) na otvaranju nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije neuspjeha u prethodnoj sezoni i gubitka “duple krune”, Borac predstojećeg vikenda kreće u takmičarski dio s ciljem da ponovo vrati trofeje u Banjaluku.

Tokom pripremnog perioda je bilo uspona i padova, ali sve se to sada briše jer u subotu počinju takmičarske utakmice, a prvi protivnik crveno-plavima biće igrači Maglaja u Banjaluci.

Šef struke “Velikana iz Gospodske” Ratko Đurkovićse najprije osvrnuo na netom okončane pripreme.

“Pripremni period je za nama, odradili smo sve što smo planirali. Bilo je nekih neplaniranih sitnih povreda, odustva Srđana Mijatovića, koji se povrijedio na posljednjem meču na kadetskom Evropskom prvenstvu. To nas je malo poremetilo, međutim, mogu da budem zadovoljan odrađenim. Imali smo devet mečeva, na nekim stvarima sam jako zadovoljan, a na nekim još moramo da radimo. To nikako ne bi smjelo da nas iznenađuje jer je ekipa potpuno izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu”, rekao je crnogorski stručnjak novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, atmosfera u ekipi je jako dobra i svi jedva čekaju početak utakmice.

“Stigla je prva utakmica, dosta dobro smo se spremili. Raspoloženje je jako dobro, kako mene tako i igrača, pa se radujemo početku šampionata kako bi vidjeli kako stojimo u odnosu na protivnike. Nemamo mnogo podataka o protivnicima, mada znamo ponešto o Konjuhu, Prijedoru, Derventi s kojima smo igrali. Takođe imamo određene informacije i o ostalim rivalima, ali najbolje će se pokazati kroz utakmice na terenu. Od nas se očekuje da se predstavimo u pravom izdanju i opravdamo ime i renome kluba. Ali opet prvenstveno da opravdamo očekivanja nas samih jer vjerujem da imamo dobru ekipu, koja i treba i želi da se dokazuje. Igrači su ti sada koji su nosioci glavnih uloga i mislim da to neće biti problem. Želim samo da nas zaobiđu povrede i da se iz utakmice u utakmicu ‘dižemo'”.

Prvi rival u Premijer ligi BiH, rukometašima Borca će biti Maglaj.

“Konkretno, imaju jednu izmjenu na poziciji desnog beka, koji je ljevoruk, a zadržali su ostale igrače iz prethodne sezone. Ono što znamo o njima je da im je nosilac igre srednji bek Benjamin Čičkušić, takođe imaju i odličnog golmana, ali stvarno više vodimo računa o nama, a oni neka misle. Nama je u glavi pobjeda na otvaranju sezone, to je sigurno”.

S obzirom da Borac uvijek ima šampionske ambicije tako će prema tvrdnjama Đurkovića biti i ovog puta uprkos potpuno izmijenjenom sastavu.

“Baš bih voilio da vratim titulu u Banjaluku i to bi bio ogroman uspjeh. Ne samo što nam to nameće tradicija i renome kluba. To je meni izazov jer sam navikao na pritisak. Ne bježim od velikog cilja jer tako radi svako ko se bavi sportom. Međutim, moramo da budemo i realni i kazati da ako prošle godine iskusniji tim po imenima nije uspio, da li mi možemo odmah to da napravimo – sigurno je da ćemo ići u tom pravcu. Ekipa je mlada, ali ako uspijemo da odigramo bez previše oscilacija, onda u plej-ofu titula nije nemoguća. Da li će se to ostvariti zavisi od mnogo faktora, ali smo svi raspoloženi da napadnemo titulu. Ne bih po svaku cijenu sad to potencirao već trebamo da idemo meč po meč. Želim da dođemo do nivoa da imamo dobru hemiju, a kad će to da se desi, ostaje da se vidi”.

Đurković je banjalučkim ljubiteljima rukometa dao i nekoliko čvrstih obećanja.

“Neću dozvoliti da bilo ko bude indolentan na terenu, da bilo koji protivnik ima veću želju od nas za pobjedom odnosno da bude motivisaniji. Očekujem od svih igrača borbenost i fanatičnost, naravno tu je i rukometno znanje i imamo potencijala”,podvukao je strateg banjalučke ekipe.

Jedino što još uvijek “škripi” je nerazumijevanje i nešto lošija komunikacija među igračima što i ne čudi s obzirom da su kratko vrijeme zajedno.

“Mnogi igrači su prvi put zajedno, proći će neko vrijeme da poboljšaju komunikacija i razumijevanje prvenstveno u odbrani. Snage imamo, krila nam mogu da ‘lete’ a kamoli da trče, još samo malo da popravimo tu komunikaciju koju želim da dovedem do savršenstva. Idemo u dobrom pravcu, ali treba nam i malo vremena”, zaključio je trener Borca m:tel.

op3

Pivot Banjalučana Đorđe Ćelić takođe očekuje startni trijumf u prvenstvu iako je po njegovom mišljenju startni dvoboj uvijek najteži.

“Po meni je prva utakmica u sezoni koja je po meni najteža. U goste nam dolazi dobar protivnik s kojim smo igrali prethodne sezone u Ligi za prvaka i pokazali su se kao veoma dobra ekipa. Međutim, spremili smo se, akcenat smo stavili u odbranu i iz nje očekujem lagane golove iz kontri i polukontri. Tim jeste izmijenjen, imamo mnogo novih igrača ali očekujem da u subotu zabilježimo dobar rezultat odnosno pobjedu”, izjavio je Ćelić.

Parovi prvog kola

  • Sloga – Derventa
  • Prijedor – Bosna (S)
  • Konjuh – Goražde
  • Hercegovina – Krivaja
  • Krajina – Čelik
  • Vogošća – Zrinjski
  • Borac m:tel – Maglaj

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-mtel-u-glavi-samo-pobjeda-na-otvaranju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])