Majka i sin iz Banjaluke zajedno do crnog pojasa

Objavljeno: 8. 9. 2016 u 18:47h

Da život piše svakojake priče najbolji su primjer članovi Škole karatea Karate kluba Šotokan iz Banjaluke Inga i Nestor Lukajić, koji su nedavno položili za crni pojas.

Ništa tu ne bi bilo čudno da njih dvoje nisu majka i sin, koji su do “najjačeg” pojasa došli isti dan, a praktično istog dana počeli su i da treniraju.

“Bilo je to sada već davne 2011. godine, kada sam poslije velikog navaljivanja Nestora odvela na prvi trening. Kao svaka brižna majka željela sam da vidim šta se tu radi i svidjelo mi se na prvi pogled. Nisam željela da vrijeme dok čekam sina da završi trening provodim po kafićima, buticima ili šetajući nego sam htjela da budem uz njega, ali ne samo kao moralna podrška, nego da i ja nešto naučim” – započela je priču Inga Lukajić, koja ističe da nije imala naročitu podršku porodice da se bavi karateom.

Kako je vrijeme proticalo, karate je za njih oboje postao sastavni dio života.

“Vremenom smo počeli polagati za dobijanje pojaseva i konačno smo ovog ljeta stigli i do crnog. Šteta što su male šanse da se redovno takmičim, jer to ne bi priličilo mojim godinama, ali za ovo vrijeme uspjela sam da osvojim i jednu srebrnu medalju u katama” – rekla je Inga i dodala da su sve vrijeme uz nju bili samo sinovi Nestor i Matej, koji je takođe jedno vrijeme trenirao, a poslije je prestao.

S druge strane Nestor, koji je učenik petog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić”, gdje god da se pojavi na takmičenjima predstavlja pravi strah i trepet za rivale, neprikosnoven je u katama pojedinačno i ekipno.

“Majka mi je velika podrška u životu, pa tako i u karateu. Uvijek je uz mene na takmičenjima i to mi daje veliku snagu. Ponosam sam što smo zajedno stigli do crnog pojasa” – rekao je Nestor, koji je tek napunio deset godina, a u svojoj zbirci ima više od 60 medalja.

I dok se od Nestora očekuje da još više zablista u budućnosti, Inga želi da i dalje ostane vezana za karate.

“Već sada često pomažem na treninzima mlađim kategorijama treneru Rajku Vranješu i željela bih i da se oprobam na tom polju. Najvjerovatnije i kao karate sudija. Jedno je sigurno, nastaviću sa usavršavanjem” – dodala je Inga Lukajić.

Vranješ

Trener Škole karatea Karate kluba Šotokan Rajko Vranješ pun je hvale za Lukajiće.

“Inga je pokazala da kada se nešto želi i hoće može uvijek da se postigne. Imponuje njena upornost i samoodricanje, koje je pokazala prethodnih godina. Što se tiče Nestora, o njemu će se sigurno nadaleko čuti. Sa njim je milina raditi, jer naprosto upija svaki potez, svaku katu” – naglasio je trener Vranješ.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/majka-i-sin-iz-banjaluke-zajedno-do-crnog-pojasa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot