Poznati učesnici teniskog Čelendžera „Banjaluka 2016“: Zebaljos prvi nosilac

Objavljeno: 2. 9. 2016 u 19:31h

Argentinac Horacio Zebaljos postavljen je za prvog nosioca Čelendera „Banjaluka 2016“ vrijednog 100.000 dolara, a koji se igra za 100 ATP bodova. Kvalifikacije za turnir počinju 10. septembra, a glavni turnir počinje dva dana kasnije.

Direktor turnira Milan Radaković istakao je da je najslabije rangirani igrač u glavnom kosturu 279. teniser svijeta, uz podatak da će se u glavnom kosturu naći čak tri igrača iz TOP 100.

Radaković je rekao i da je izuzetno zadovoljan kvalitetom turnira.

“Ispred nas je, po kvalitetu, samo turnir u Umagu. Drugo mjesto koje trenutno zauzimamo u bivšoj Jugoslavji nas čini ponosnim. Imamo tri igrača u top 100 što daje priliku Banjalučanima da vide vrhunski tenis kao i svake godine. Ove godine nam dolazi Aljaž Bedene koji je bio pobjednik jednog našeg turnira, a nikada nijedan pobjednik nije odbranio turnir i nadamo se da će upravo on to pokušati. Imamo u glavnom turniru i Karlosa Berloka 75. tenisera sa ATP liste dok je najbolje rangirani Horacio Zebaljos koji je je prošle godine igrao polufinale. Igrači iznad 100. pozicije su takođe vrlo kvalitetni, svako svakog može da pobjedi siguran sam da ćemo i ove godine imati izuzetno kvalitetan i zanimljiv turnir” – rekao je Radaković.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović dodao je da će se i ove godine turnir iz Banjaluke gledati u cijelom svijetu.

“S obzirom na činjenicu da je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira u regionu i da postoji veliki interes svjetske javnosti za ovaj turnir i ove godine će sa dva terena biti emitovan lajv strim dok će svi tereni biti pokriveni lajv skoringom. U prethodnim godinama čelendžer u Banjaluci pratio se u preko 100 svjetskih zemalja, a kroz kladionice, u toku sedam dana trajanja turnira, prođu milioni evra. Izuzetno zanimljiv podatak je da će se po preliminarnoj listi 18 igrača koji su igrali gren slemove ove godine naći u glavnom kosturu čelendžera u Banjaluci, ukupno 12 sa US Opena, a pet koji su nastupili u glavnom kosturu poslednjeg Gren slema. Ovo je zaista podatak koji govori o kakvom se turniru radi i pozivam sve ljubitelje sporta da od 10. septembra budu na terenima TK Mladost” – rekao je Milinović.

Poziv Tipsareviću

Direktor turnira Milan Radaković uputio je poziv za učešće teniseru iz Srbije Janku Tipsareviću.

“Prethodne godine turnir je osvojio Dušan Lajović, a prije dvije godine Viktor Troicki. Obojica su imali veliku podršku u Banjaluci. Ove godine smo pozvali Janka Tipsarevića koji je ispao sa US Opena, a da li će on doći zavisi od njegovih obaveza i planova. Naša vrata su mu uvek otvorena i siguran sam da bi imao veliku podršku u Banjaluci, baš kao i Troicki i Lajović” – rekao je Radaković.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/poznati-ucesnici-teniskog-celendzera-banjaluka-2016-zebaljos-prvi-nosilac/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot