Saša Čađo: Još ne znam gdje ću čuvati medalju

Objavljeno: 29. 8. 2016 u 11:56h

Vrijeme slavlja u Banjaluci i dalje traje. Bronzana medalja koju je donijela košarkašica Srbije Saša Čađo još se slavi i stanovnici najvećeg grada RS toliko su oduševljeni njenim uspjehom da je zaustavljaju na svakom koraku želeći autogram ili da se fotografišu za uspomenu.

Na terenima Studentskog centra “Nikola Tesla” organizovano je druženje sa Sašom, kojoj se pridružio i mladi banjalučki plivač Mihajlo Čeprkalo, koji se takođe takmičio u Rio de Žaneiru. Saša je priznala da je ne umara sva “frka” nakon povratka u Srbiju i Republiku Srpsku te da jednostavno uživa u trenucima nakon što je ostvarila sportski san.

“Sve su ovo slatke muke i ništa mi nije teško, jer ima dosta pozitivne energije. Od kada su završile Olimpijske igre nisam imala sekunde slobodnog vremena, stalno se organizuju neke akcije i trudim se da pričam sa što više ljudi koji su nam bili podrška i dočaram im kako nam je bilo u Brazilu. Odmaraću kad se vratim u Istanbul, jer sada još trčim na sve strane” – izjavila je Čađo, koja je zahvalila svim Banjalučanima na podršci.

S pravom je jedan od najboljih predstavnika krajiške ljepotice, u koju je prošle godine donijela zlato sa Evropskog prvenstva u Budimpešti, a sada bronzu sa Igara za koju je rekla da joj je malo draža.

“Obje su drage, ali draža mi je olimpijska. Još nemam mjesto gdje ću da je čuvam, ali neće biti problem da se nađe. Te dvije medalje su jako veliki uspjeh u jako kratkom roku. Drago mi je što su obje stigle u Banjaluku i što sam imala priliku da dočaram djeci i da im pokažem da to nije nemoguće. Sve je moguće ako se ima volje i želi da se radi” – kazala je Čađo.

O fantastičnom uspjehu srpskih košarkašica u Rio de Žaneiru mogli bi se ispisati romani, a Saša je to svela u nekoliko riječi.

“Uspjeh. Fenomenalno. Sreća. To je ukratko, a moglo bi se pričati satima o svemu” – dodala je Saša.

Jedan od faktora uspjeha bila je i atmosfera u olimpijskom timu Srbije.

“Atmosfera u našem dijelu Olimpijskog sela bila je “vrh”. Podržavali smo jedni druge, ispraćali ih na mečeve, a oni nas. Najviše vremena provodili smo sa našim sportistima jer zbog gustog rasporeda, treninga i utakmica, nismo imali mnogo prilike da se družimo sa ostalima” – istakla je Čađo.

Ipak, jedan član srpskog olimpijskog tima posebno ju je oduševio.

“Novak Đoković je vrhunski sportista i najbolja osoba koju sam upoznala. Toliko je pozitivan, pun lijepih riječi i savjeta za sve da se skoro ne može povjerovati. On me definitivno oduševio” – naglasila je Saša.

“Marakana”

Otvaranje i zatvaranje Igara održano je na legendarnom stadionu “Marakana”, gdje su se skupili skoro svi učesnici OI.

“E to je tek doživljaj koji se ne može opisati. Stajala sam na sredini stadiona, gledala okolo i nisam vjerovala da sam tamo. Meni i još nekim djevojkama iz ekipe trebalo je vremena da shvatim da smo na Olimpijadi i onda smo rekle: “Aj’ neka počnu više”, jer smo bile jako nestrpljive” – izjavila je Čađo.

Adaptacija i kupanje

Košarkašice su otišle u Rio prije većine ostalih sportista, a njih nekoliko poslije osvojene bronze stiglo je i do plaže.

“Otišli smo nekoliko dana ranije da bismo se aklimatizovali i upoznali sa selom, dvoranom i ostalim sadržajima. Organizacija je bila na nivou iako su se pojedini sportisti iz nekih zemalja bunili, ali nama je bilo sve na vrhunskom nivou. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, a poslije meča za treće mjesto imali smo slobodno dva sata tako da smo uspjeli otići i na plažu koja izgleda kao raj na zemlji” – rekla je Čađo.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/sasa-cado-jos-ne-znam-gdje-cu-cuvati-medalju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot