Banjaluka se poklonila srpskim olimpijkama! (Foto)

Objavljeno: 26. 8. 2016 u 14:22h

Sjajne srpske olimpijke Saša Čađo, Dragana Stanković, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović doputovale su u Banjaluku, gdje ih je primio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i bh. takmičare Mihajla Čeprkala i Tatjanu Đekanović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upriličio je prijem za srpske olimpijke Sašu Čađo, Draganu Stanković, Tijanu Bošković, Brankicu Mihajlović, te tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jadranka Trkulja, koje su doputovale u Banjaluku.

Reprezentativke Srbije porijeklom iz Republike Srpske obradovale su navijače s obje strane Drine. Banjalučanka Saša Čađo i Dragana Stanković iz Novog Grada osvojile su bronzanu medalju u košarci, dok su odbojkašice Brankica Mihajlović iz Brčkog i Tijana Bošković iz Bileće bile srebrne.

Dodik je svim olimpijcima uručio prigodne poklone, te obećao najveća priznanja koja će im biti uručena 9. januara na proslavi Dana Republike.

Nakon prijema kod predsjednika, olimpijci su se obratili medijima, a onda je uslijedila zajednička šetnja Gospodskom ulicom.

Brankici Mihajlović ovo je treći doček, nakon sjajnog doživljaja u Beogradu i rodnom Brčkom.

“Emocije se još nisu slegle, euforija i dalje traje. To se vidi i po ovom prijemu. Veliko hvala predsjedniku. Nama ta podrška mnogo znači. I ubuduće ćemo davati svoj maksimum, da na terenu pokažemo da zaista vrijedimo, kako bismo na najbolji način prezentovali sebe, ali i one države i gradove odakle dolazimo”, rekla je Mihajlovićeva okupljenim novinarima.

Veliki broj, prvenstveno mladih, okupio se danas ispred Palate predsjednika, kako bi se fotografisao sa olimpijcima te dobio autogram.

“Predsjednik Dodik uručio nam je stipendije, novčanu pomoć, te je obećao da će uvijek biti uz nas, što je najbitnije. Hvala mu na tome. Nismo navikli na ovakvu medijsku popularnost i pažnju. Predsjednik je još jednom dokazao da radi najbolje za sport i državu”, dodala je Brankica.

Od sreće je sijao i sam predsjednik Srpske Milorad Dodik.

“Ovo je posebna čast, zadovoljstvo i veoma sam srećan što mogu u ime Republike Srpske da se zahvalim njima koje su se vinule u sportske visine i dotakle vrh. Za sve neprospavane noći, iščekivanja i uspjeh koje su nam podarili, osjećaj sreće i zadovoljstva koje smo imali prethodnih dana, a pogotovo danas kada su sa nama u Republici Srpskoj. Sve danas pripada njima. Hvala im što su odvojili vrijeme i što su danas u Banjaluci da budu s narodom, iako znamo da ih čekaju odmor i porodice koje još nisu vidjeli”, poručio je predsjednik Dodik.

Uspješne olimpijke očekuju i priznanja.

“Republika Srpska će im se odužiti na najbolji mogući način. Još od ranije pratimo njihove aktivnosti. Neki od njih imali su stipendije Republike Srpske, a mi ćemo nastaviti da pratimo njihove rezultate i stimulisati ih u okviru svojih mogućnosti. Svima njima koji osvoje medalje na ovako velikim takmičenjima, za Dan Republike biće im dodijeljen orden. Tako će biti i 9. januara, kada ćemo dodijeliti odlikovanja Republike Srpske u ime predsjednika”, naglasio je Dodik.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-se-poklonila-srpskim-olimpijkama-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot