Košarkašica Saša Čađo ponos Banjaluke!

Objavljeno: 18. 8. 2016 u 16:04h

Košarkašica Saša Čađo iz Banjaluke i odbojkašice Tijana Bošković iz Bileće i Brankica Mihajlović iz Brčkog, imena su zbog kojih bi Republika Srpska i njeni građani trebalo da budu ponosni.

Naše sportistkinje plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara u Riju, zajedno sa ženskim reprezentacijama košarke i odbojke iz Srbije. Najponosniji na njihove uspjehe su prijatelji i porodica, koji su zbog Olimpijskih igara, dan zamijenili za noć.

Da put do Olimpijskih igara nije nimalo lak uvjerila se i porodica Banjalučanke Saše Čađo, koja se sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije plasirala u polufinale Olimpijskih igara. Ponos i sreća, riječi su koje opisuju zavrelu atmosferu u porodici Čađo.

“Јa sam u nju vjerovao od prvog dana, jer je njen karakter takav da se ona nikad ne predaje” – kaže ponosni otac Čedomir.

Takvim karakterom Saša je godinama unazad nizala uspjeh za uspjehom. Tako je sa ekipama u kojima je igrala osvajala Kup Republike Srpske, četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu, a prošle godine u dresu Srbije, postala je šampion Evrope.

Iz doma porodice Čađo poruka podrške Saši: “Sale, volimo te. Samo naprijed i ne popuštaj!”.

Velika doza adrenalina prisutna je i u kući Mihajlovića u Brčkom, odakle je naša odbojkašica Brankica Mihajlović. Pobjedom Srbije protiv aktuelnog šampiona Evrope Rusije, i sa maksimalnih 3-0 ovaj tim djevojaka još je jedan korak bliži medalji.

“Teško podnosim te utakmice, dugo ne spavam, uvijek mislim na to. Ne mogu da zaspim, ali srećna sam, presrećna” – kaže majka Mara.

U odbojkaškoj reprezentaciji Srbije svoje mjesto pronašla je i Tijana Bošković iz Bileće. Prve korake ostvarila je u odbojkaškom klubu “Hercegovac”, gdje ju je nekoliko godina trenirao Zoran Vidaković. Boškovićeva je na Olimpijskim igrama, u četvrtfinalnoj utakmici protiv Rusije, izjednačila olimpijski rekord u brzini servisa od 101 kilometra na čas.

“Siguran sam bio da će biti dobar profesionalac, a koliko će otići daleko nisam znao, ali već sa 19 godina postići ovakve rezultate je stvarno zadivljujuće” – kaže Vidaković.

Neće se spavati ni narednih noći, jer odbojkaška reprezentacija Srbije u polufinalu igra protiv Amerikanki. Košarkašice na putu do finala moraju preći i prepreku zvanu – Španija.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarkasica-sasa-cado-ponos-banjaluke/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot