U Krupi svjesni snage Sarajeva: Nema predaje na Koševu

Objavljeno: 10. 8. 2016 u 12:51h

Fudbaleri Krupe u dobrom raspoloženju dočekuju meč četvrtog kola Premijer lige BiH, u kojem će danas od 17.30 časova gostovati na “Koševu” kod ekipe Sarajeva.

Izabranici Slobodana Starčevića u prva tri kola ostvarili su pobjedu i dva remija, baš kao i njihov rival. I dok su u timu iz Krupe na Vrbasu prezadovoljni ostvarenim u najskupljoj ekipi Lige očekivali su daleko bolji i uspješniji start.

“Svi znamo da je Sarajevo najskuplji tim, a to sve govori. Zbog toga nećemo biti tužni ako poslije 90 minuta domaćin slavi, ali je sigurno da ćemo pružiti dostojan otpor. Nama je daleko važnija utakmica petog kola u kojoj ćemo ugostiti Olimpik i na tom meču cilj nam je osvajanje tri boda”, naglasio je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

U ovom susretu debitant u eliti neće moći da računa samo na povrijeđenog Slobodana Milanovića, kao i novajliju Zorana Marušića, koji se još nije oporavio.

“Njegovo mjesto najvjerovatnije će zauzeti Obren Cvijanović, a tim ne bi trebalo da bude mnogo drugačiji od onog koji je igrao protiv bijeljinskog Radnika neriješeno, 2:2”, dodao je Starčević.

Centarhalf Krupe, koji je ljetos stigao u redove ovog kluba, Radosav Aleksić obećava da će saigrači i on skupo prodati kožu.

“Naravno da je “bordo” tim u ovom susretu apsolutni favorit, ali ne želimo unaprijed da se predamo i sigurno je da ćemo pružiti snažan otpor rivalu. U Sarajevu sigurno nisu zadovoljni startom i iz ovog susreta žele tri boda. To njihovo moranje moglo bi da bude naša šansa”, naglasio je Aleksić.

Premijer liga

  • 1. Sloboda          3        2        1        0        6:2     7
  • 2. Željezničar    3        2        1        0        5:1     7
  • 3. Zrinjski 3        2        0        1        6:4     6
  • 4. Krupa     3        1        2        0        5:3     5
  • 5. Sarajevo 3        1        2        0        4:2     5
  • 6. Mladost 3        1        2        0        5:4     5
  • 7. Čelik     3        1        1        1        5:6     4
  • 8. Metalege          3        1        0        2        5:6     3
  • 9. Vitez      3        0        2        1        2:3     2
  • 10. Š. Brijeg      3        0        2        1        3:5     2
  • 11. Radnik           3        0        1        2        5:7     1
  • 12. Olimpik        3        0        0        3        1:9     0

Ostali parovi

U ostalim mečevima četvrtog kola Premijer lige BiH, koje se igra danas, sastaju se: SARAJEVO: Olimpik – Čelik (17 časova), VITEZ: Vitez – Metalege (17.30), TUZLA: Sloboda – Željezničar (17.30), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Zrinjski (21 čas).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/u-krupi-svjesni-snage-sarajeva-nema-predaje-na-kosevu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])