Rukometaši Borca se spremaju za Premijer ligu: Dosta posla, vremena malo

Objavljeno: 6. 8. 2016 u 16:40h

Novoformirana mlada ekipa rukometaša Borca m:tel užurbano se sprema za novu sezonu gdje će pokušati vratiti titulu šampiona BiH u Banjaluku.

Ekipa je nedavno kompletirana, a trener Ratko Đurković sada ima zadatak da je uigra. Njega i igrače čeka dosta posla, a vremena je malo pošto Premijer liga startuje 3. septembra, iako je prvobitno trebala sredinom devetog mjeseca.

“Jako je bitno da već imam igrače na koje računam. U protekle dvije sedmice radili smo na podizanju fizičke pripreme, manje je bilo lopte i rukometnih stvari, ali to počinjemo od ponedjeljka. Imaćemo svake sedmice bar dvije pripremne utakmice, moramo malo ubrzati. Trebaće raditi i uklapati da se sve složi. Nadam se da ćemo sa dobrom voljom to uspjeti i da će do početka prvenstva sve leći na svoje. Pomjerili smo obim rada na početku, nezgodno je što još ne znamo protivnike jer je žrijeb kasnije” – kazao je Đurković.

Novajlija Mirko Majić je imao trovanjem stomaka pa je Borac sada deficitaran na poziciji lijevog krila pošto se Marko Ćeranić još oporavlja od loma noge. Đurković će tu morati pronaći neko rješenje pošto će već u subotu od 17.30 odigrati prvi pripremni meč sa Prijedorom u Banjaluci.

“Nakon toga u srijedu igramo sa Derventom, a idući vikend smo u Našicama gdje ćemo imati dva meča sa Nekseom. Potom 20. i 21. avgusta igramo turnir u Beogradu, zatim opet sa Prijedorom i Derventom. Generalka je planirana sa Bosnom ako nas žrijeb ne spoji u prvim kolima” – dodao je Đurković.

On je dodao da problem prestavlja odsustvo Arsenija Bubića i Srđana Mijatovića koji su sa reprezentacijom Srbije. Ekipi će se priključiti desetak dana prije prvenstva, ali zato će ostatak ekipe žestoko da se sprema.

“Imamo volju i želju da opravdamo zacrtane ciljeve i da osvojimo prvo mjesto. Imamo iskustva sa Premijer ligom tri godine, bio sam nosilac igre u Prijedoru, a mislim da to mogu da ponovim u Borcu. Sa širim kadrom mislim da će to biti još bolje” – istakao je novajlija Goran Daničić.

Borac u GBT opremi

Pohod ka uspjesima ekipa Borca krenuće u novoj opremi GBT koju proizvodi štamparija iz Banjaluke “Grafo Balkan”.

“Imamo čast raditi sa ovakvim klubom i sa ovim ljudima, jer vidim da će se napraviti velika stvar. Baziramo se na što kvalitetnije materijale, generalni smo zastupnici draj-skina za Evropu. To je materijal koji brzo upija znoj. Što se tiče štampe na dresovima ona je bukvalno u materijalima. Mnogi klubovi su nas podržali, više od 800 iz BiH koriste našu opremu” – kazao je predstavnik GBT-a Duško Skakić.

Iz Borca su najavili da će uskoro biti otvoren šop gdje će se moći kupiti sva oprema kluba od djece do najstarijih.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukometasi-borca-se-spremaju-za-premijer-ligu-dosta-posla-vremena-malo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])