Trijumf Kovačevića, mladi banjalučki šahisti sjajni u Portorožu

Objavljeno: 30. 7. 2016 u 16:49h

Aleksandar Kovačević, velemajstor iz Srbije, pobjednik je 10. međunarodnog šahovskog turnira “Portorož Open”, igranog od 23. do 30. jula u ovom slovenačkom gradu.

On je sakupio 7,5 poena iz 9 partija, koliko je imao i drugoplasirani hrvatski velemajstor Robert Zelčić.

Turnir će ostati upamćen i po sjajnom nastupu mladih banjalučkih šahista, brata i sestre, Bojana (14) i Maše Maksimović (15).

Naime, nakon turnira u Portorožu Maša Maksimović, član Škole šaha “Skakač” iz Banjaluke, postala je 3. šahistkinja po snazi u BiH! Ispred nje se nalaze Aleksandra Dimitrijević sa trenutnih 2.254 i Elena Borić sa 2.216 rejting poena (Vesna Mišanović ima 2.285 poena, ali uopšte ne nastupa za BiH), Maša će od 1. septembra imati 2.063 poena, a odmah iza nje je Dijana Dengler sa 2.047 poena.

sahisti iz Banjaluke

Naravno, moguće su izmjene, pošto će Maša još nastupiti na rejting turniru u Kotor Varošu, od 1. do 4. avgusta. Međutim, i ovo je sjajan rezultat uzimajući u obzir njene godine, kojim se nametnula za poziv u reprezentaciju koja bi trebala da nastupi na Olimpijadi u Bakuu (Azerbejdžan) od 1. do 13. septembra.

Maša Maksimović je u Portorožu, u jakoj konkurenciji 127 šahista iz 12 država, među kojima je bilo 6 velemajstora, 6 muških i jedan ženski intermajstor, te 8 muških i 2 ženska FIDE majstora, osvojila 60. mesto sa 4,5 poena, dok je njen brat Bojan na 29. mjestu sa 5,5 poena iz 9 partija.

Dodajmo da je Maša dobila 2. nagradu u konkurenciji omladinki, a Bojan 3. nagradu u konkurenciji omladinaca.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/trijumf-kovacevica-mladi-banjalucki-sahisti-sjajni-u-portorozu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot