Krupa ima kvalitet za borbu sa najboljima

Objavljeno: 26. 7. 2016 u 12:44h

Nikada nije lako nešto raditi prvi put, a tako je bilo i fudbalerima Krupe na debiju u Premijer ligi BiH gdje su se prvi put suočili sa igranjem u najjačem rangu, ali su na kraju izvukli pozitivan rezultat protiv Mladosti Doboj Kakanj sa kojom su odigrali 1:1 na svom terenu.

Ekipa iz Krupe na Vrbasu pružala je odlične partije u nižim ligama Republike Srpske, za samo šest sezona prošla je četiri ranga takmičenja i došla među 12 najboljih ekipa u BiH. Međutim, igranje u Premijer ligi je nešto sasvim drugačije od takmičenja u ligama RS. Trener ekipe Slobodan Starčević najviše se plašio kako će tim reagovati na novu ligu, koja je znatno bolja i kvalitetnija, gdje se igra brže i agresivnije.

Ipak, njegovi igrači su pokazali da imaju kvalitet da se nose sa najboljim timovima u BiH. Igrači Krupe su pokazali i jak karakter pošto su gubili sa 0:1 od Mladosti kada je pogodio Sinan Ramović, ali su do kraja meča uspjeli da dođu do remija posredstvom Elvira Koljića koji je dvadesetak minuta prije kraja meča bio precizan sa penala. On je tako donio istorijski bod za Krupu u Premijer ligi BiH i ostaće upamćen kao strijelac prvog gola za ovaj tim u društvu najboljih.

“Ušli smo u ovaj meč sa velikim upitnicima i hvala Mladosti koja nam je otvorila oči. Premijer liga je u odnosu na prvu ligu RS za dva stepena na višem nivou, igra se brže i agresivnije. Pokazali smo da imamo kvalitet za ovo takmičenje, koje je bilo nepoznato za naše igrače. Bitno je da nismo izgubili. Mislim da, ako ovako budemo igrali, ne treba da se bojimo da nećemo ostvariti cilj za ovu sezonu, a to je opstanak u ligi”, istakao je Starčević.

Njegova ekipa je nastavila nevjerovatnu seriju koja sada traje 40 mečeva u kojima nije doživjela poraz. Tu su ubrojeni mečevi iz Prve lige RS, utakmice Kupa grada Banjaluke i pripremni mečevi. Posljednji put su pognute glave napustili teren još 17. oktobra 2015. godine kada ih je savladao Leotar. Njihov niz nije uspjela da prekine ekipa Mladosti koja je na kraju zadovoljna bodom sa gostovanja.

“Na početku meča smo svjesno igru prepustili Krupi, nismo razvili svoju igru. U drugi dio meča smo ušli ofanzivnije, imali smo prilika, poveli, ali Krupa je dobro odgovorila. Kasnije je došao i taj nesrećni penal. Na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom i čestitam svojim momcima na igri, kao i Krupi za debitantski nastup u Premijer ligi”, rekao je pomoćni trener Mladosti Nermin Šabić.

Idući rival Krupe biće takođe novajlija u ligi Metalege u Jajcu, dok će Mladost na drugo uzastopno gostovanje pošto ide na noge ekipi Viteza.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/krupa-ima-kvalitet-za-borbu-sa-najboljima/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])