Mlade Banjalučanke vlasnice crnog pojasa (Foto)

Objavljeno: 28. 6. 2016 u 16:52h

Osam godina napornog treniranja, najmanje dva puta sedmično, trebalo je Dajani Zubić (18) iz Dragočaja kod Banjaluke da postane “šodan” karate majstor.

karate

Crni pojas prvi dan Dajana, koja je odličan učenik banjalučke Gimnazije, uspješno je položila pred vrhunskim karate učiteljima Miloradom Radulovićem iz Dervente, koji ima crni pojas šesti dan, i profesorom Nikolom Vračarem iz Banjaluke, crni pojas četvrti dan.

Na temperaturi višoj od 35 stepeni mlada i uporna sportiskinja je u pola sata imala nimalo lake zadatke – da uvjeri članove komisije da je savladala drevnu tehniku karate vještina, da uspješno prikaže tri majstorske kate i na kraju da se bori.

Da je ovaj sport zahtjevan pokazuje činjenica da za izvođenje jedne kate treba snage kao da se istrči 800 metara u sprintu.

Sparing partner joj je bila jedna od najboljih drugarica, Tamara Vrebac (18) iz Bočca kod Banjaluke, inače odličan đak Medicinske škole, koja je crni pojas prvi dan položila prije godinu dana.

bc2c40b679587c9084ab01bf5fecd484

Njih dvije su dugogodišnje članice banjalučkog Karate kluba “Zmaj”, a san im je još od djetinjstva bio da dobiju crni pojas. Korak po korak, od bijelog pojasa su postale ponosne vlasnice crnog.

“Nije bilo lako, trenirati zimi, ljeti, ali kada nešto želiš onda to moraš i da ostvariš”, kažu Dajana i Tamara.

Dodaju da je za karate bitna fizička snaga, ali su još važniji unutrašnji mir i fokusiranost. Na pitanje da li su karate vještine do sad ikada morale da primijene u stvarnom životu odgovaraju da nisu, ali da su uvijek spremne da odbrane sebe i slabije od sebe. Momci se s njima ne smiju zezati, a onima koji to pokušaju pokazale bi šta znaju, dodaju kroz šalu.

Trener Duško Budić, vlasnik crnog pojasa treći dan, koji Dajanu i Tamaru trenira od početka, ističe da je ponosan na uspjeh svojih učenica, koje su izabrale karate kao drevnu disciplinu koja jača tijelo i duh.

U banjalučkim karate klubovima kažu da u zadnje vrijeme mnogo više djevojaka trenira karate, nego momaka, i da ih veliki broj ima crni pojas. Tako da Banjalučanke čuvene po ljepoti, postaju sve jače i opasnije.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/mlade-banjalucanke-vlasnice-crnog-pojasa-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot