Svjetsko prvenstvo u Banjaluci: Rišar i Milihram najbrži na Vrbasu

Objavljeno: 3. 6. 2016 u 13:52h

Maksim Rišar i Emil Milihram bili su najbrži u trkama kajaka odnosno kanua u disciplini klasik koje su juče održane na Svjetskom prvenstvu u Banjaluci.

Stazu na rijeci Vrbas u kanjonu Tijesno Belgijanac Rišar je odvezao za 13:24,88 minuta što je za 2,12 sekunde bilo bolje od Tobijasa Bonga koji je završio na drugom mjestu. Treće vrijeme ostvario je Francuz Remi Pete koji je za pobjednikom zakasnio 3,13 sekundi. Predstavnik BiH i član Kajak kanu kluba Vrbas Darko Savić trku je završio na 19. Ipak, ovo nije njegova disciplina i najavio je veliku borbu na noćnom slalomu koji je na rasporedu u subotu. Kod kanuista Hrvat Milihram imao je najbolje vrijeme 14:57,56 minuta, drugi je bio Nijemac Normen Veber (15:03,10), a treći Ondrej Rolenc iz Češke (15:09,54). Dan prije prvih trka Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore otvoreno je svečanom ceremonijom na tvrđavi Kastel.

“Održana su dva noćna treninga, sve je proteklo u najboljem mogućem redu, tako da smo mi kao organizatori zadovoljni, a takmičari nemaju nikakve primjedbe”, rekao je direktor Svjetskog prvenstva Nikola Stanković.

Đorđe Mišić, izvršni direktor kompanije “m:tel” za marketing i prodaju rekao je da “m:tel”, kao društveno odgovorna kompanija, podržava Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore, te izrazio nadu da će ovo takmičenje postati tradicionalno u Banjaluci.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović istakla je da je ovaj događaj od posebnog značaja, jer pokazuje da Banjaluka i Republika Srpska imaju potencijal da organizuju velike manifestacije.

Raspored takmičenja

3. jun

klasik timski:

  • – C1 muškarci, K1 žene, K1 muškarci (10)
  • – C1 žene, C2 muškarci (12)
  • – dodjela medalja (tvrđava Kastel)

4. jun

sprint pojedinačno:

  • – C1 muškarci, K1 žene, K1 muškarci kvalifikacija (10)
  • – C1 žene, C2 muškarci, C2 žene (13.45)
  • – C1 muškarci, K1 žene, K1 muškarci, C1 žene, C2 muškarci, C2 žene (21)
  • – dodjela medalja na stazi (23)

5. jun

sprint timski:

  • – C1 žene, C2 muškarci (11)
  • – C1 muškarci, K1 žene, K1 muškarci (13)
  • – dodjela medalja i ceremonija zatvaranja na stazi (15)

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/svjetsko-prvenstvo-u-banjaluci-risar-i-milihram-najbrzi-na-vrbasu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])