Crni oblak nad Borcem

Objavljeno: 30. 5. 2016 u 10:53h

Nakon katastrofalne sezone, koju će završiti bez ijednog trofeja na nivou BiH, Rukometni klub Borac m:tel pritisli novi problemi.

Rukometni klub Borac m:tel u prethodne tri sezone osvojio je isto toliko duplih kruna (Prvenstvo i Kup BiH), a tekuću sezonu završiće bez ijednog od njih.

Nakon neuspjeha u Prvenstvu BiH, Banjalučani su proteklog vikenda predali pehar i u najmasovnijem takmičenju, tako da će do kraja sezone imati priliku da osvoje samo jedan trofej – Kup Republike Srpske, na turniru koji će sljedećeg vikenda biti odigran u Doboju.

Ipak, osim rezultatskih neuspjeha, RK Borac m:tel muče i drugi problemi. Naime, kako piše “Glas Srpske”, klub je dužan Gradu Banjaluka 550.000 KM plus kamate.

“Riječ je o sudskoj presudi po kojoj gradu Banjaluka moramo platiti pomenuti iznos plus kamate na ime neisplaćenog PDV-a za iznajmljivanje dva poslovna prostora. Vidjećemo šta dalje, ali je sigurno da će naš prvi korak da se sastanemo sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem i vidimo kako da riješimo taj problem”, rekao je za “Glas Srpske” Marinko Umićević, član Upravnog odbora RK Borca m:tel.

Kako je istakao, sve je to rezultat propusta prethodnih uprava.

“Godinama je klub prostore koje mu je grad dao na korištenje iznajmljivao uz ‘masnu’ kiriju, ali se niko nije ‘počešao’ da plati PDV. Cifra se povećavala i dostigla 550.000 KM, za jedan objekat (nekadašnji ‘Sedmerac’) 350.000, a za drugi (nekadašnji Dunav Čelarevo) 200.000 KM. Ovo je jednostavno katastrofa”, naglasio je Umićević.

Borac m:tel ostao je bez trofeja, vjerovatno i bez trenera Aleksandra Međedovića kojem je istekao mandat, dok će i veliki broj igrača napustiti redove crveno-plavih. Već je poznato da Stefan Janković, Davorin Vujović i golman Tibor Ivanišević odlaze, a u narednim danima biće poznato ko će još od igrača otići, a ko ostati.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/crni-oblak-nad-borcem/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])