Egzodus sa Gradskog stadiona

Objavljeno: 18. 5. 2016 u 14:38h

Samo dva dana poslije ispadanja iz Premijer lige svlačionica Borca ostala je skoro prazna, jer će gotovo svi fudbaleri napustiti klub bez obeštećenja poslije selidbe u niži rang.

Čelnici Banjalučana juče su se posljednji put pozdravili sa momcima koji su ljetos došli u klub, ali nisu uspjeli da obezbijede opstanak bez obzira na to što su u 12 kola osvojili 18 bodova. Zimus su na Gradski stadion stigli Goran Vukliš, Željko Đokić, Marko Prljević, Vladan Milosavljev, Vladimir Đilas, Nenad Kiso, Armando Mance, Miloš Dujković, Marko Rajović, Aleksandar Škorić i Filip Ristovski. Makedonac je već sporazumno raskinuo ugovor, a njegovim stopama će i gotovo svi ostali. Poslije povrede rezervnog golmana Gorana Vukliša u klub je stigao Senedin Oštraković, ali će i on napustiti Gradski stadion, dok je Darko Maletić još ranije najavio da će završiti karijeru.

Pored toga, ugovori su istekli starosjediocima Nebojši Runiću, Fedoru Predragoviću, Uglješi Radinoviću, Toniju Joviću, Srđanu Bečeliću i Lazaru Marjanoviću pa je neizvjesno da li će i neko od njih karijeru nastaviti u crveno-plavom dresu, dok je Ajdin Redžić do sada bio na pozajmici iz Krupe. Još nije jasno da li će na klupi ostati Borče Sredojević, a mnoge stvari biće poznate poslije sjednice Upravnog odbora koja će biti održana do petka.

Sigurno je da će sportski sektor morati sklapati potpuno novi tim, koji će predvoditi kapiten Boris Raspudić koji ima ugovor na još godinu i po. Pored njega, važeće ugovore imaju defanzivci Marko Popović i Nemanja Vidović, te golman Branislav Ružić.

“Bez obzira na to što smo ispali iz lige, na dobrom putu smo da dovedemo tri ili četiri provjerena igrača iz Premijer lige. Sa njima smo ranije uspostavili kontakt, jer smo vjerovali da ćemo izboriti opstanak, ali oni su još voljni da dođu u Borac”, rekao je sportski direktor Branimir Tulić.

Inače, juče su se oglasili i najvatreniji navijači Borca “lešinari”, koji su dali podršku radu aktuelne uprave, a krivce za ispadanje traže u prethodnim upravama kao i Fudbalskom savezu Republike Srpske.

“Neka objasne kako to da Sarajevo ima više klubova u Premijer ligi od cijele Republike Srpske!? Što se tiče trenutne uprave, mislimo da je ona došla kasno u klub i nije imala dovoljno vremena da izbori opstanak u ligi, te da je ispadanje u niži rang najmanje njihova krivica. Primjećujemo ogroman napredak u organizaciji kluba u odnosu na rad prethodnih uprava. Ova uprava još ima našu podršku i nadamo se da će nastaviti sa ovakvim radom i da će taj rad donijeti rezultate kakve svi očekujemo, a to su na prvom mjestu povratak u Premijer ligu i izgradnja pomoćnih terena”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/egzodus-sa-gradskog-stadiona/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])