Borac ispao iz Premijer lige (Foto)

Objavljeno: 16. 5. 2016 u 08:01h

Borac treći put napušta elitu…

Prioritetni cilj, nažalost, nije ostvaren – Borac je ispao iz Premijer lige i naredne sezone će nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske!? Izabranicima Borčeta Sredojevića za siguran opstanak u elitnom rangu bh. fudbala bilo je potrebno da savladaju ekipu Viteza na Gradskom stadionu ili rezultatom 1:0 ili bilo kojom pobjedom sa dva i više golova razlike. Neriješen ishod ili poraz od Viteza značili su napuštanje premijerligaškog ranga po treći put u posljednjih 11 godina – nažalost, do tog scenarija je i došlo; Borac je već nakon sedam minuta stigao do rezultata koji mu je u potpunosti odgovarao, ali su gostujući fudbaleri osvojili bod u Platonovoj 6 i izborili nastup u Ligi 12, dok će Borac u sezoni 2016-17 vojevati bitke za povratak u Premijer ligu…

Već nakon sedam minuta dolazi do erupcije oduševljenja na Gradskom stadionu: Borac je stigao do rezultatske prednosti i rezultata koji mu je donosio opstanak, bez obzira na ishod utakmice Sarajevo – Olimpik, od koje bi, recimo i to, Borac zavisio da je kojim slučajem savladao goste minimalnim rezultatom uz postignut gol Viteza. Sa desne strane, u spomenutom sedmom minutu, centrirao je Darko Maletić, a na 6 metara loptu je sačekao štoper Željko Đokić i pospremio je u mrežu za 1:0 na semaforu i veliko slavlje oko 4500 navijača, koji su danas ispunili Gradski stadion u želji da pomognu Sredojevićevim izabranicima da stignu do opstanka u eliti.

Euforija je, nažalost, splasnula u 22. minutu, kada su Vitežani stiglo do izjednačenja: na centaršut sa lijeve strane odreagovao je Velibor Đurić i glavom savladao Ružića. Samo minut kasnije Borac je bio u odličnoj situaciji da ponovo stekne rezultatsku prednost; nakon pasa Redžića, Mance se našao sam ispred golmana, lobovao ga i pogodio prečku, a lopta se odbila do Marjanovića, koji sa svega nekoliko metara šalje loptu van okvira gola.

U 31. minutu, ipak, igrači u crveno-plavim dresovima postižu drugi gol na utakmici: slobodan udarac na desnoj strani izveo je Maletić, a na suprotnoj stativi najviši u skoku je bio drugi Borčev štoper Dejan Popović i preciznim udarcem glavom matirao čuvara mreže Viteza Aleksandra Živkovića.

Samo devet minuta kasnije novi šok na Gradskom stadionu – Josip Šantić je iskoristio lošu reakciju Borčeve posljednje linije i primorao Ružića po drugi put sa vadi loptu iz svoje mreže.

U nastavku je Borac, naravno, sve karte, bacio u napad; posjed lopte bio je daleko na strani našeg tima, koji je pleo mrežu oko Živkovićevog gola, nizale su se opasne situacije pred gostujućim kaznenim prostorom, ali je, nažalost, realizacija izostajala. Na kraju, Vitez je stigao do boda koji mu je i garantovao nastup u Premijer ligi i naredne sezone, u kojoj će igrati i sarajevski Olimpik, koji je danas, slobodno se može reći kako je većina fudbalske javnosti i očekivala, trijumfovao na Koševu protiv Sarajeva rezultatom 1:3. Pored Borca, u niži rang sele se i Slavija, Rudar Prijedor, Drina, Travnik i Velež.

Borac – Vitez 2:2 (2:2)

Strijelci: 1:0 Đokić (7.), 1:1 Đurić (22.), 2:1 Popović (31.), 2:2 Šantić (40.), stadion: Gradski, gledalaca: 4500, sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo), žuti kartoni: Milosavljev (Borac), Sadiković, Barišić, Muminović (Vitez).

BORAC: Ružić, Redžić, Popović, Kiso, Ristovski (od 46. minuta Milosavljev), Bečelić, Đokić, Radinović, Mance, Maletić (od 58. minuta Savić), Marjanović (od 84. minuta Đilas). Trener: Borče Sredojević.

VITEZ: Živković, Muminović, Varić, Šantić, Mrkaić (od 87. minuta Jurić), Livančić (od 78. minuta Livaja), Novak (od 90. minuta Kapetan), Barišić, Sadiković, Radeljić, Đurić. Trener: Branko Karačić.

Izvor: borac-sport.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-ispao-iz-premijer-lige-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])