RK Borac: Vujovićev gol može preokrenuti sezonu

Objavljeno: 13. 5. 2016 u 10:02h

Sekunde su dijelile rukometaše Borca m:tel da već poslije trećeg kola Lige 4 predaju šampionsku titulu, ali je Davorin Vujović uspio da postigne gol za pobjedu protiv Vogošće – 26:25.

Ovim trijumfom Banjalučani su došli u poziciju da sve stvari drže u svojim rukama iako će morati da podignu nivo igre kako bi eventualno upisali sve tri pobjede do kraja. Na ruku im ne ide ni raspored, pošto su dva puta gosti (Izviđač i Vogošća), a dočekuju Maglaj.

Ipak, ostaje nada u srećan rasplet meča u sali Osnovne škole “Borisav Stanković”, jer su gosti prije gola Vujevića promašili dva zicera. Jedan je skinuo Damir Efendić, kojem je odlična partija bio najbolji poklon za rođendan, a drugi promašio Tarik Međić.

Ostalo je 12 sekundi do kraja, a Vujović postigao prvi gol na meču i to kao sedmi igrač u polju, pošto je Aleksandar Međedović odlučio da posljednji napad odigra bez golmana.

“Izdigli smo se posle dva kiksa i uspeli smo da se vratimo posle lošeg početka. Ipak, ova pobeda neće značiti ništa ako sutra ne savladamo Izviđač. Spremićemo se dobro, jer je sada svaka utakmica za titulu”, rekao je Vujović.

Ovakva utakmica može preokrenuti čitav tok sezone, koja u većem dijelu nije išla onako kako su Banjalučani zamislili. Zna to i najiskusniji Ratko Nikolić, koji je protiv Vogošće postigao deset pogodaka, ali umalo postao tragičar promašenim sedmercem pri rezultatu 25:25.

“Dešava se, to je sport. Na sreću, Vujević je postigao gol, pa se moj promašaj zaboravlja. Najbitnije je da smo pobedili, jer očekujem da u sledećoj utakmici igramo još bolje, bila nam je potrebna ovakva injekcija samopouzdanja, naročito posle poraza od Izviđača i izgubljenog boda u Maglaju. Izviđač nam je ostao dužan i verujem da ćemo u Ljubuškom odigrati mnogo bolje nego u “Boriku” na početku Lige 4”, rekao je Nikolić.

U drugom meču Izviđač je savladao Maglaj sa 42:31 i prvi stigao do dva trijumfa.

Liga 4

  • 1. Izviđač 3        2        0        1        90:87 6
  • 2. Borac m:tel     3        1        1        1        73:74 4
  • 3. Maglaj    3        1        1        1        84:90 4
  • 4. Vogošća          3        1        0        2        82:78 3

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-vujovicev-gol-moze-preokrenuti-sezonu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])