Banjaluka: Šampioni moraju da jedu boraniju

Objavljeno: 11. 5. 2016 u 13:16h

Varljive vremenske prilike nisu smetale vaterpolistima Srbije da uživaju u ljepotama Banjaluke, a na ulicama grada na Vrbasu usrećili su navijače, koji su željeli da porazgovaraju i slikaju se sa kršnim momcima koji su im nebrojeno puta donijeli radost trijumfima i medaljama na velikim takmičenjima.

Da su najveći šampioni u stvari veliki i prizemni ljudi pokazali su Filip Filipović i drugovi, koji su slobodno vrijeme strpljivo posvećivali onima koji su htjeli da se upoznaju sa “delfinima”. Tako je jedan od najboljih svjetskih vaterpolista, ljevoruki bombarder, sa oduševljenjem pričao sa djecom iz jednog banjalučkog obdaništa koja su slučajno prolazila gradom. Klinci su spontano potrčali prema Filipoviću, koji im je dao nekoliko savjeta, a zanimalo ga je da li imaju želju da krenu njegovim stopama. Potpuno očekivano jedan dječak je rekao da će biti teniser kao Novak Đoković, dok je bilo i drugačijih želja, kao što je veterinar koji liječi dinosauruse.

“Da biste bili šampioni, morate da jedete boraniju i slušate mamu i tatu. Ne znam kako ćeš da lečiš dinosauruse, jer ih više nema, ali ne sumnjam da ćeš naći rešenje. Uslikaćemo se pod jednim uslovom, ako mi obećate da ćete jesti kuvanu hranu”, uz osmijeh je rekao Filipović, ali je pogodio “u centar”.

Trostruki uzastopni evropski šampioni nisu prvi put u Banjaluci, ali su iskoristili priliku da bolje upoznaju grad. Dugogodišnji centar reprezentacije Duško Pijetlović na neki način je i domaćin drugovima, jer je porijeklom iz Gornje Pecke, sela kod Mrkonjić Grada. Tokom razgovora Filipovića sa mališanima konstantno je dobacivao i nasmijavao sve prisutne.

“Moram da kažem da nigde nismo ovako lepo prihvaćeni kao ovde. Zaista sam oduševljen zbog toga i moram da zahvalim svima na toplini i dobrom raspoloženju. Sve je sjajno, od smeštaja do građana i hrane. Prošetali smo gradom pre i posle treninga, malo smo se plašili kiše, ali smo ipak uspeli da vidimo ono što smo hteli i uživamo u čarima Banjaluke”, rekao je Pijetlović.

Vaterpolisti Srbije i Crne Gore sinoć su u Banjaluci odigrali meč posljednjeg kola grupne faze Svjetske lige, ali su prije meča pokazali da su prije svega veliki prijatelji, pa tek onda rivali u bazenu. Zajedno su hodali po gradu, pili kafu, iako su početkom ove godine odmjerili snage u finalu Evropskog prvenstva.

Krivokapić zahvalan

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio je Banjaluci na gostoprimstvu, ali i crnogorskom savezu što je pristao da se utakmica igra u najvećem gradu Srpske.

“Divno provodimo vreme u Banjaluci, koja je još jednom pokazala koliko voli srpske vaterpoliste. Moram da zahvalim domaćinima, ali i ljudima iz našeg bratskog Vaterpolo saveza Crne Gore koji je svojim pristankom omogućio da se organizuje ovaj spektakl”, rekao Krivokapić.

Poklon Dodiku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je delegacije reprezentacija Srbije i Crne Gore i zahvalio im na dolasku u Banjaluku. Jedan od najboljih svjetskih igrača Filip Filipović poklonio je Dodiku loptu sa potpisima svih reprezentativaca, a on im je uzvratio prigodnim darovima i poželio sreću na Olimpijskim igrama.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-sampioni-moraju-da-jedu-boraniju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot