FK Borac: Na pobjedu u Bijeljini

Objavljeno: 6. 5. 2016 u 12:54h

Fudbaleri Borca moraju da zabilježe pobjedu nad Radnikom u Bijeljini da bi zadržali šanse da osiguraju opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U subotu u 17 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini, crveno-plavi će u okviru pretposljednjeg, 29. kola morati da osvoje tri boda kako bi ostali u trci za opstanak u bosanskohercegovačkoj fudbalskoj eliti.

Trener Borca Borče Sredojević uprkos porazu na “Pecari” (1:0), koji je Banjalučane gurnuo u zonu ispadanja, izjavio je da atmosfera u svlačionici “Velikana iz Platonove” nije poljuljana i sa optimizmom očekuju narednog gostovanje u Bijeljini.

“Atmosfera je izvanredna bez obzira na situaciju i položaj na tabeli, što nam ulijeva optimizam da ćemo ispuniti cilj. Da bi do cilja došli moramo pobijediti u obje utakmice do kraja. Na nama je imperativ iako znamo da je Radnik finalista Kupa BiH i tim koji je ove sezone bio odličan što pokazuje i njegov položaj na tabeli, igrački kadar i trener koji izvanredno vodi ekipu”, rekao je Sredojević u najavi susreta.

Nekoliko puta strateg Banjalučana je pomenuo termin “imperativ” u Bijeljini, ali se na kratko osvrnuo i na prethodni poraz u Širokom Brijegu.

“U Širokom Brijegu nismo imali sreće kod odličnih šansi za postizanje golova. Ostali smo praznih ruku, pa sad moramo ići na pobjedu u Bijeljini. Da li ćemo u tome uspjeti pokazaće meč, ali ja sam optimista”.

Šef struke Borca protiv Radnika neće moći da računa na Borisa Raspudića, Darka Maletića, Fedora Predragovića, Tonija Jovića i Gorana Vukliša, ali je dodao da se među 18 igrača vraća Armando Mance.

“Njegov problem je psiho-fizička priprema jer je dosta treninga propustio. Zato s Manceom moramo biti oprezni. Raduje me i činjenica da su se Raspudić i Maletić vratili trenažnom procesu, ali neće konkurisati za meč u Bijeljini”.

Sredojević se nije složio na konstataciju novinara da će prednost Borca biti Radnikov “umor”…

“Ako igraju u ritmu srijeda-subota, mnogi treneri i novinari kažu da su fudbaleri umorni. Pogledajte koliko mi utakmica odigramo u jednoj sezoni a koliko u nekim evropskim klubovima. Mi sami sebe u psihološkom smislu unižavamo tvrdnjama da su igrači ‘umorni’, mada ne znam od čega. Na primjer, na pripremama se odigraju po četiri utakmice u sedam dana i tada igrači nisu umorni. Čini mi se da nekad sami sebi pravimo alibije, ali ja sam protiv toga”, podvukao je trener Borca.

Na kraju je istakao i da će Radnik biti izuzetno motivisan protiv njegovog tima.

“Radnik neće biti umoran, ozbiljna su ekipa sa širokim igračkim kadrom i očekujem da će igrati maksimalno ozbiljno kako bi sačuvali reputaciju koju su stvorili. Vjerujem da će biti ‘našpanovani’ da odigraju dobro i zbog predstojećeg dvomeča finala Kupa BiH protiv Slobode”.

Lijevi bek Banjalučana Filip Ristovski složio se sa trenerom Borca da crveno-plavi mogu i moraju do bodova u Semberiji.

“Naš cilj je pobjeda, iako imamo problema s povredama igrača, i to onih najiskusnijih, ali to nije izgovor da ne pobijedimo. Nadam se da će ovog puta sreća biti na našoj strani i da ćemo uspjeti osigurati opstanak”, rekao je mladi Makedonac.

Utakmicu između Radnika i Borca sudiće Tomislav Čuić iz Tomislav Grada sa pomoćnicima iz Sarajeva Enesom Đozićem i Harisom Bakovićem.

Parovi 29. kola

Subota, 17 časova:

  • VITEZ – SLAVIJA
  • RADNIK – BORAC
  • OLIMPIK – TRAVNIK
  • SLOBODA – SARAJEVO
  • MLADOST – ZRINJSKI
  • DRINA – ŠIROKI BRIJEG
  • VELEŽ – ČELIK
  • ŽELJEZNIČAR – RUDAR PRIJEDOR

TABELA: Zrinjski 63, Sloboda 59, Sarajevo 57, Široki Brijeg 55, Željezničar 53, Radnik 45, Čelik 42, Mladost DK 39, Vitez 35, Slavija 34, Olimpic 33, Borac 32, Travnik 26, Drina 22, Rudar 21, Velež 8.

Izvor: Mondo / Foto: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-na-pobjedu-u-bijeljini/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot