FK Borac: Timskom igrom do pobjede

Objavljeno: 22. 4. 2016 u 14:17h

Trener Borca Borče Sredojević najavio je da će njegova ekipa timskom igrom pokušati nadoknaditi izostanak standardnih igrača protiv Rudara.

Fudbaleri Borca u subotu moraju savladati Rudar u Prijedoru ukoliko žele zadržati šanse za opstanak u premijer ligi BiH.

Ekipa Borčeta Sredojevića neće imati nimalo lak zadatak protiv uvijek neugodnog protivnika za Banjalučane, posebno jer će biti lišena pomoći nekoliko standardnih igrača.

“Mi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, a ta borba za opstanak traje od mog dolaska. Imali smo priliku da protiv kvalitetnih protivnika dođemo do bodova ali u tome nismo uspjeli. Ono što je bitno je da se fudbal igra za golove a ne za propuštene prilike i šanse. Mi smo svjesni da nas samo pobjeda ostavlja u igri i mi ćemo sve učiniti da u jednoj dobroj utakmici i dobroj igri dođemo do bodova. Svjesni smo i da smo izgubili tu jednu standardizaciju tima, iz prostog razloga što sutra nastupamo bez dva standardna odbrambena igrača, Đokića i Raspudića, te dva bočna ofanzivna Maletića i Jovića koji su van stroja zbog povrede a tu je i Mance koji je duže vrijeme povrijeđen. Imam puno povbjerenje u momke koji će sutra igrati u Prijedoru i siguran sam da će oni tu utakmicu maksimalno odraditi”, rekao je Sredojević.

Na pitanje da li će Borcu biti veći problem izostanak standardnih defanzivaca ili napadača Sredojević nije mogao da da precizan odgovor.

“Teško je reći jel veći problem u napadu ili odbrani. Mi sutra moramo izaći kao tim. Ako odbranu budemo igrali timski u svakom trenutku onda neće biti problema. Isto tako prema naprijed ako budemo kvalitetno ulazili u završnicu i po sovojenoj lopti radili taj brzi napad sa grupom igrača onda će doći i situacije za postizanje gola. TO je sad indivudualna stvar igrača kad dođe u šansu za gol, jednostavno dolazi do izražaja kreacija, sposobnost, strpljenje… Moramo stvarati šanse i nadam se da će i nas konačno sreća pomaziti, pogotovo jer momci stvarno ozbiljno rade, žele uspjeh, žele opstanak”.

Trener Borca respektuje protivnika, ali se nada osvajanju sva tri boda.

“Rudar ima određeni kvalitet, ali isto tako su plaćali danak nekim stvarima unutar njihovog kolektiva. Imaju ekipu koja može da iznenadi svakog protivnika, to su pokazali u nekoliko navrata ovog proljeća. Biće izuzetno teška psihološki ova utakmica, ali dobro smo radili ovu sedmicu sa igračkim kadrom kojim raspolažemo i nadam se uspjehu“.

U ekipu Borca se vratio suspendovani Vladan Milosavljev.

“Milosavljev je poslije suspenzije izuzetno kvalitetno i vrijedno trenirao, bez pgovora, profesionalno i on je sam sebe vratio u ekipu. Nismo ga mi vratili, on je sam sebe svojim ponašanjem, odnosom, vratio u ekipu i to je najkvalitetnije i najpoštenije što se može desiti“, rekao je Sredojević.

Fudbaler Borca Uglješa Radinović nada se da će Borac imati i sreće, koja baš i nije pratila Banjalučane ove sezone.

“Sutra nas očekuje mnogo važna, možda i najvažnija utakmica u prvenstvu. Svi igrači će dati svoj maksimum kako bi došli do tri boda koja su nam potrebna. Prošlu utakmicu protiv Čelika nismo imali sreće, nadam se da ćemo imati više sreće u Prijedoru i da ćemo se vratti kući veseli sa navijačima“.

Poslije utakmice sa Čelikom igrači borca bili su žestoko kritikovani od strane svojih navijače. Popularni „Lešinari“ najavili su masovni odlazak u Prijedor kako bi pružili podršku svom timu u odlučujućoj utakmici. Radinović ističe da to neće biti pritisak već dodatni motiv za sve igrače.

“Naši navijači nas prate gdje god da igramo, pritisak postoji, normalno je to, ali navikli smo i to može samo da nam bude dodatni vjetar u leđa“, istakao je Radinović.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-timskom-igrom-do-pobjede/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])