Borac ostaje bez 180.000 KM od UEFA!?

Objavljeno: 19. 4. 2016 u 08:39h

Ukoliko građevinski radovi na izgradnji pomoćnog terena Gradskog stadiona u Banjaluci ne počnu za desetak dana, FK Borac neće moći da računa na novac od UEFA.

Fudbalski klub Borac mogao bi da ostane bez planirane pomoći od strane Evropske fudbalske unije (UEFA) ukoliko građevinski radovi na izgradnji pomoćnog terena Gradskog stadiona u Banjaluci ne počnu za desetak dana, saznaju “Nezavisne novine“.

Dugi niz godina Banjalučani kubure sa pomoćnim terenima, a iako je UEFA odobrila pomoć crveno-plavima u iznosu od 180.000 KM preko Fudbalskog saveza BiH, ali s obzirom da radovi još nisu počeli, “Velikan iz Platonove ulice” lako bi mogao da ostane bez tih novčanih sredstava.

Naime, prvi dio radova, koji će finansirati Grad Banjaluka, ide na teret Grada na Vrbasu, a za njih je iz budžeta izdvojeno 100.000 KM. Ugovor je potpisan prije nekoliko mjeseci, ali izgradnja pomoćnog terena iza sjeverne tribine još nije počela. Zašto? Nejasno je svima.

Radovi bi trebalo da budu završeni do juna, pošto tada završava program UEFA za pomoć klubovima u cijeloj evropi, koji je već iskoristilo dvadesetak gradova u BiH, među kojima nije Banjaluka.

“Očekujemo da će radovi početi u narednih pet dana. Vrijeme je lijepo i svi uslovi za rad postoje. Razgovarali smo sa ljudima iz grada Banjaluka i imamo obećanje da će radovi uskoro početi”, rekli su na Gradskom stadionu “Nezavisnim novinama”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-ostaje-bez-180-000-km-od-uefa/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot