FK Borac: Samo pobjeda!

Objavljeno: 15. 4. 2016 u 12:53h

Pred dolazak zeničkog Čelika u taboru banjalučkog Borca nemaju nikakvu dilemu – samo pobjeda ostavlja Banjalučane u igri za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Crveno-plavi su vezali dva uzastopna poraza u šampionatu BiH i sve snage su mobilisali da u subotu protiv Čelika osvoje tri boda kojim bi zadržali šanse da osiguraju opstanak u elitnom razredu bosanskohercegovačkog fudbala.

Zbog imperativa pobjede, niko u banjalučkom taboru ne razmišlja o bilo čemu osim o trijumfu nad zaničkim timom u susretu 25. kola.

Trener Borca Borče Sredojević je nekoliko puta naglasio na konfrenciji za štampu da “banjalučki klub mora da dobije” predstojeću utakmicu sa Zeničanima.

 “Uprkos porazima u posljednja dva duela, vratili smo samopouzdanje, moramo drskije da uđemo u meč sa Čelikom kako bi osigurali pobjedu. Svi u klubu, od nas u stručnom štabu, igrači, cijeli grad, a pogotovo naši najvatreniji navijači očekuju pobjedu i sve ćemo učiniti da do nje i dođemo kako bi u konačnici osigurali opstanak u Premijer ligi BiH”, rekao je Sredojević.

Prema njegovim riječima, Čelik ima izvanredan tim o čemu svjedoči i sedmo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

“Posebno je sjajna njihova odbrana, koja često dubinskim loptama stvaraju opasne kontranapade. A tamo su jako brzi Mahir Karić i Anel Dedić i oni mogu da nam naprave probleme. Riječ je o ozbiljnoj ekipi i ukoliko želimo da stignemo do pozitivnog rezultata, moramo biti maksimalno skoncentrisani svih 90 minuta”, naglasio je trener Borca i dodao da će se u tim poslije suspenzija vratiti Željko Đokić i Uglješa Radinović, koji se oporavio i od male povrede, pa će konkurisati za startnih 11 u subotu na Gradskom stadionu.

“Utakmicu sa Čelikom će sigurno propustiti Lazar Marjanović i Fedor Predragović zbog kartona, a od ranije ne možemo da računamo na Armanda Mancea i Marka Prljevića”.

Na pitanje MONDA, da li ste status Vladana Milosavljeva, koji je suspendovan do kraja sezone, možda u međuvremenu promijenio, Sredojević je rekao da će tek po okončanju prvenstva biti napravljena analiza svih igrača pojedinačno i da će se nakon toga odlučiti o njegovom daljem statusu.

Poslije suspenzije u ekipu bi se trebao vratitiŽeljko Đokić, koji je naglasio da Borac u dvoboju sa Čelikom zanimaju isključivo tri boda.

“Poslije dva poraza željni smo pobjede i vjerujemo da ćemo uz maksimalno zalaganje uspjeti da zabilježimo trijumf. Samo nas zanima pobjeda jer nas samo tri boda ostavljaju u igri za željeni cilj, a to je opstanak u ligi”, istakao je Đokić.

derbi1

Premijer liga BiH, 25. kolo

Subota

  • Radnik – Zrinjski
  • Mladost – Olimpik
  • Velež – Drina
  • Željezničar – Travnik
  • Borac – Čelik

Nedjelja

  • Sloboda – Široki Brijeg
  • Vitez – Sarajevo
  • Slavija – Rudar Prijedor

TABELA: Zrinjski 53, Sloboda 53, Sarajevo 48, Široki Brijeg 46, Željezničar 46, Radnik 42, Čelik 35, Vitez 31, Slavija 30, Mladost 30, Olimpik 27, Borac 25, Travnik 23, Rudar Prijedor 19, Drina 16, Velež 8.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-samo-pobjeda/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot