Ključ opstanka Borca u naredna tri kola

Objavljeno: 11. 4. 2016 u 13:15h

Fudbaleri Borca doživjeli su drugi vezani poraz, ovog puta u Mostaru od Zrinjskog (1:2) i šest kola prije kraja nalaze se na 12. mjestu.

Iako su daleko ispod crte Banjalučani i dalje imaju realne šanse za opstanak, a ključ bi mogla da budu naredna tri kola u kojima će izabranici Borčeta Sredojevića prvo ugostiti zenički Čelik, potom gostovati praktično otpisanom Rudar Prijedoru i dočekati direktnog rivala u bici za sačuvanje premijerligaškog statusa, Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

“Slobodno se može reći da su nam ta tri kola ključ, ali za nas je svaka naredna utakmica praktično kvalifikaciona. Ono što je u ovom trenutku povoljno za Borac je da i ostali rivali gube, tako da je zaostatak već dva kola praktično isti. Naredna utakmica nam je izuzetna važna protiv Čelika i učinićemo sve na fudbalskom planu da pobijedimo. Po nekim računicama odluka o opstanku mogla bi da padne u posljednjem kolu kada dočekujemo Vitez. Ali do tada treba da sakupimo dosta bodova”, naglasio je Sredojević.

U meču sa liderom iz Mostara domaćin je do prednosti od 2:0 došao golovima nekadašnjeg igrača Kozare iz Gradiške Gorana Zakarića u 33. i 55. minutu, a u samom finišu iskusni Darko Maletić je postigao jedini gol za goste.

“Ono što me raduje je pomak u igri, koji je bio vidljiv u ovom meču. Ne tražimo nikakav alibi, ali kada se zna da smo u ovom susretu bili i te kako oslabljeni, onda bolje nije ni moglo. Imali smo nekoliko prilika, koje nismo iskoristili, a takve stvari u duelu sa liderom ne smiju se dešavati”, dodao je Sredojević.

Bio je ovo 13. međusobni okršaj ova dva kluba na stadionu “Pod Bijelim brijegom” i 12. pobjeda “plemića”, a njihov šef stručnog štaba Vinko Marinović, koji je ne tako davno bio kormilar Borca, nije krio zadovoljstvo poslije i te kako važnog trijumfa u bici za titulu.

“Ovo nam je treća pobjeda u nizu, ali do nje nije bilo lako doći po izuzetno teškom terenu. Možda smo mogli mirnije ući u završnicu utakmice, ali sve u svemu, očekivao sam dobar Borac. Na to sam upozoravao svoje igrače i bili smo spremni. Mi imamo kvalitet i to smo pokazali. Veći dio utakmice smo imali kontrolu, ali opet smo primili gol u završnici. Želim Borcu puno sreće u borbi za opstanak. Vjerujem da se to može ostvariti, jer moj bivši klub ima realno najlakši raspored od svih rivala u bici za sačuvanje premijerligaškog statusa”, istakao je Marinović.

Preostali mečevi

  • 25. kolo: Borac – Čelik
  • 26. kolo: Rudar Prijedor – Borac
  • 27. kolo: Borac – Slavija
  • 28. kolo: Široki Brijeg – Borac
  • 29. kolo: Radnik – Borac
  • 30. kolo: Borac – Vitez

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kljuc-opstanka-borca-u-naredna-tri-kola/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])