FK Borac: Svaka čast Zrinjskom i Marinoviću, ali…

Objavljeno: 8. 4. 2016 u 14:00h

…crveno-plavi idu u Mostar da osvoje bod ili sva tri u derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. (subota 18 h, TV Arena sport).

Pomoćni trener Borca Zoran Dragišić i fudbaler crveno-plavih Dejan Popović složni u ocjeni da je Zrinjski favorit u derbiju 24. kola, ali da Banjalučani u Mostar putuju po bod(ove).

„Plemići“ dijele lidersku poziciju sa Slobodom i nesporno su favoriti protiv „Velikana iz Platonove“, koji se bori za goli premijerligaški život.

Svjestan je toga i Zoran Dragišić, pomoćni trener Banjalučana, koji će u Mostaru imati i velikih kadrovskih problema zbog isključenja i povreda na utakmici sa Sarajevom (0:1).

„Utakmicu dočekujemo u dijametralno suprotnim atmosferama. Oni su lideri, a nama je još u ustima ukus gorčine zbog svega što se dešavalo na susretu sa Sarajevom. Trebala nam je sedmica da se oporavimo jer smatramo da nismo trebali da izgubimo, a pored crvenih kartona na utakmici, dogodile su se i neke povrede, pa nas očekuje vraški težak posao u Mostaru“, rekao je Dragišić okupljenim novinarima u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

O Zrinjskom u banjalučkom klubu govore u hvalospjevima.

„Idemo lideru prvenstva, uz tuzlansku Slobodu, koju predvodi naš bivši trener i jedan od najvećih džentlmena bosanskohercegovačkog fudbala – Vinko Marinović. Nema nikakvih tajni, poznajemo se jako dobro i vjerujemo da će utakmicu odlučiti trenutna inspiracija i želja za pobjedom“.

Dragišić smatra da će osim trke za titulom, Zrinjski biti dodatno motivisan zbog poraza u Banjaluci (2:1).

„Mostarci će imati motiv više jer smo u jesenjem dijelu prvenstva bili prvi tim koji ih je porazio. Bez obzira na to, i na brojne povrede i suspenzije, nama položaj na tabeli ne dozvoljava nikakve kalkulacije niti alibije. Moramo da se stisnemo i damo posljednji atom snage da ostanemo neporaženi. Bilo bi nepristojno da prijetimo timu koji je u vrhu, ali nije se jednom desilo da ekipa koja je u nezvidnijem položaju odnese bodove iz Mostara“, naglasio je pomoćni trener Borca.

Štoper crveno-plavih Dejan Popović takođe ne priznaje nikakve izgovore.

„Idemo u Mostar da odigramo čvrstu i snažnu utakmicu. Znamo šta nas čeka, poštujemo protvnika, ali idemo da ispunimo cilj, a to je bod ili tri. Nadamo se da će biti tri“, naglasio je Popović uprkos činjenici daće Borac biti izuzetno oslabljen protiv „plemića“.

Utakmica 24. kola igra se u subotu namostarskom stadionu “Pod Bijelim brijegom” uz direktan prenos na televiziji Arena sport.

Besmisleno da gostujući navijači odlaze 15 minuta ranije

Na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ se očekuje i dolazak najvatrenijih pristalica Borca, pa je pomenuto i pomalo čudno pravilo da gostujući navijači na terene u Premijer ligi BiH ulaze s 15 minuta zakašnjenja, a odlaze 15 minuta prije kraja.

„Klubovi nemaju ništa s tim jer policija u tim gradovima određuje sve vezano za bezbjednosne aspekte. Možda postoji modus da se to riječi drugačije i sigurno nije popularan potez, ali nemamo mogućnosti da na to utičemo“, rekao je Dragišić.

Frka oko boje dresova

Borac će „Pod Bijelim brijegom“ igrati u svojoj crveno-plavoj kombinaciji jer jedino u Bosni i Hercegovini gostujući timovi imaju pravo izbora. „Po članu 21. pravilnika Fudbalskog saveza BiH gosti biraju dresove, što je Sarajevo iskoristilo na Gradskom stadionu. Ali, postojao je kodeks odnosno interni dogovor klubova na koji se Sarajevo u prošlom kolu oglušilo. Mogu im poručiti da će u narednih 10 godina Borac na ’Koševu’ biti uvijek crveno-plavi, a oni mogu igrati u svojim rezervnim dresovima. Neka budu žuti, bijeli, kakvi god hoće, ali bordo neće biti“, podvukao je pomoćnik Borčeta Sredojevića.

Parovi 24. kola

Subota, 16.30 h

  • Čelik – Slavija
  • Travnik – Vitez
  • Drina – Željezničar
  • Sloboda -Mladost
  • Olimpik – Velež
  • Zrinjski – Borac (18 h, Arena sport)

U nedjelju:

  • Sarajevo – Radnik (16 h)
  • Široki Brijeg – Rudar Prijedor (19.30 h )

TABELA: Zrinjski 50, Sloboda 50, Sarajevo 45, Široki Brijeg 43, Željezničar 43, Radnik 42, Čelik 32, Vitez 31, Slavija 30, Mladost 30, Borac 25, Olimpik 24, Travnik 20, Rudar Prijedor 19, Drina 16, Velež 8.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-svaka-cast-zrinjskom-i-marinovicu-ali/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])