Banjalučanke u dresu BiH: Hrabro na Englesku

Objavljeno: 8. 4. 2016 u 14:15h

Kvartet iz ŽFK Banjaluka nada se dobrom izdanju i povoljnom rezultatu za BiH u duelu sa favorizovanom Engleskom.

kv

Reprezentativke BiH okupile su se danas u trening kampu u Zenici pred meč kvalifikacija za EP sa Englekom koji će biti odigran 12. aprila.

Među djevojkama koje je pozvala selektorka Samira Hurem za ovaj meč su i četiri igračice banjalučkog ŽFK Banjaluka, Tatjana Stanić, Marija Aleksić, Tamara Škorić i Jelena Koprena.

Selekcija BiH već je izgubila šanse za plasman na EP, ali Banjalučanke ističu da pred svojom publikom žele da se predstave u najboljem svjetlu.

 “U Engleskoj smo izgubile 1:0, sama činjenica da je Engleska treća reprezentacija svijeta ne ostavlja nam velike nade, osim želje da dođe što više ljudi da nas podrži. Treba da vidimo kako igra Engleska i pokušamo dostići taj nivo fudbala, oni su mnogo napredovali“, rekla je Tatjana Stanić.

Ona je igrala za mlađe kategorije Hrvatske, međutim odlučila je da nosi dres BiH..

“Igrala sam jednu sezonu za ŽNK Osijek i tada sam igrala za U17 i U19 selekciju Hrvatske, međutim, rođena sam ovdje i odlučila sam da igram za BiH i nisam pogriješila ni najmanje“.

Jeleni Kopreni ovo će biti prva prilika da igra protiv Engleskinja, pošto u prvom meču nije bila u sastavu.

“Možemo se nositi sa Engleskom. Nisam doduše bila u Engleskoj, ali s obzirom na taj rezultat mislim da možemo pred našom publikom doći do povoljnog rezultata. Sve je moguće”, optimista je Koprena.

Poseban motiv ima i golman Tamara Škorić, koja je već bila pozivana u selekciju BiH, ali i dalje čeka svoj prvi nastup.

“Očekujem da ćemo pokazati mnogo bolju igru, samim tim što ćemo imati podršku naše publike. Uspjela sam ostvariti svoj cilj da stignem do reprezentacije, samo još da zaigram. Nisam još branila. Svako od nas golmana želi da bude broj jedan, pa tako i ja“.

Njena iskusnija saigračica, kada je riječ o reprezentaciji BiH, Marija Aleksić ističe da je cilj djevojaka u dresu BiH da napreduju i ostvare bolji plasman nego prošle godine.

“Kvalifikacije su već pri samom kraju, kada smo dobili ovu grupu zacrtali smo sebi kao cilj to neko treće mjesto. Prošle kvalifikacije smo zavšrile kao četvrte, što je bio najveći uspjeh, a sada želimo i korak dalje, tako da nam je cilj treće mjesto u grupi. Zasad idemo dobro, tu ključnu utakmicu u Srbiji smo dobili i to nam je dalo nadu i motiv da dalje nastavimo i da završimo gdje smo planirali“.

BiH je samom utakmicom u Engleskoj napravila iznenađenje, može li još jednom?

“Mi kada smo otišli u Enlesku tamo je bilo 15.000 ljudi, oni su bili treći na SP i očekivali su da primimo 10 golova, međutim, mi smo ih iznenadili i izgubili smo samo 1:0. Ovdje imamo našu publiku, naš teren i postoji nada da ćemo da izvučemo bod. Možda nekom izgleda glupo nadati se, ali lopta je okrugla.“

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucanke-u-dresu-bih-hrabro-na-englesku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot