Prvak igra SEHA ligu iduće sezone

Objavljeno: 5. 4. 2016 u 12:20h

Pobjedom Vesprema protiv Vardara u finalu (28:26) spuštena je zavjesa na četvrtu sezonu SEHA lige, a prema najavama mađarski tim neće braniti titulu. Najavljene promjene ne bi trebalo da utiču na BiH, koja bi i iduće sezone trebalo da ima jednog predstavnika.

Vesprem će poslije dvije godine gotovo sigurno napustiti takmičenje, jer je Rukometna federacija Mađarske pronašla sponzora koji uslovljava da sve ekipe moraju igrati domaću ligu. Sa druge strane, SEHA ligi će gotovo sigurno pristupiti dva najbolja slovenačka kluba Celje i Gorenje. Pošto su čelnici ovog takmičenja tokom Fajnal fora u Varaždinu saopštili da broj klubova neće biti mijenjan, te da će kao i ove učestvovati deset ekipa, zaključak je da jedna “visi”. Ove sezone nastupila su po dva kluba iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, te po jedan iz Mađarske, Slovačke, Bjelorusije i BiH. Ukoliko se očekivane promjene zaista dogode, za jedan klub iz ove sezone neće biti mjesta.

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković vjeruje da se kola neće lomiti preko predstavnika iz BiH.

“Mislim da to neće biti opcija. Tokom četiri sezone u SEHA ligi dokazali smo da Borac pripada kremu klubova iz regiona. To smo predstavili čelnicima regionalnog takmičenja, zadovoljni su kako sve to izgleda, našim kvalitetom, potencijalom mladih igrača, publikom i medijskom slikom koju šaljemo iz Banjaluke. Za sada je sve na usmenim obećanjima, ali sam uvjeren da nema mjesta panici da bi BiH mogla ostati bez predstavnika”, rekao je Branković.

Svi detalji o novoj sezoni biće poznati do 1. juna, do kada slovenački klubovi imaju rok da se izjasne, dok će sudbina Vesprema biti poznata u idućih petnaestak dana.

“Nigdje ne žurimo, jer znamo šta je naš prevashodni cilj. To je titula šampiona BiH, bez koje ne možemo da razmišljamo o SEHA ligi. Vjerujem da imamo snage da i ove sezone ponovimo uspjeh iz prethodne tri, iako su Izviđač, Vogošća i Maglaj ozbiljni protivnici”, zaključio je Branković.

Ilić MVP Fajnal fora

Najkorisniji igrač ligaškog dijela takmičenja SEHA lige Momir Ilić odbranio je to zvanje i na Fajnal foru. Srpski rukometaš predvodio je Vesprem do odbrane krune i zasluženo dobio nagradu stručnog žirija. Osim lijevog beka Vesprema u idealnoj postavi finalnog turnira su golman Zagreba Ivan Stevanović, desno krilo je njegov saigrač Zlatko Horvat, a mjesto su zaslužili i Aleks Dušebajev (Vardar, desni bek), Luka Cindrić (Vardar, srednji bek), Kristijan Ugalde (Vesprem, lijevo krilo). Treće mjesto osvojio je PPD Zagreb, koji je savladao Meškov Brest sa 24:23.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/prvak-igra-seha-ligu-iduce-sezone/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])