Borac m:tel: Sramno suđenje na Svesrpskom kupu!

Objavljeno: 22. 3. 2016 u 11:37h

Rukometni klub Borac m:tel u ponedjeljak je u zvaničnom saopštenju za poraz od Vojvodine (30:25) u finalu Svesrpskog kupa u Novom Sadu okrivio arbitre.

Saopštenje banjalučkog kluba prenosimo u cjelosti.

“RK Borac m:tel porazom u finalu od RK Vojvodina (30-25) zauzeo je drugo mjesto na drugom Svesrpskom kupu, koji je održan minulog vikenda u Novom Sadu.

Ipak, RK Borac m:tel smatra da je, u cilju istinitog informisanja javnosti, neophodno istaći da je rezultat i pobjedu RK Vojvodina u drugi plan bacilo sramno suđenje sudijskog para iz Pančeva Sekulić-Jovandić u finalnom susretu. Naime, od početka utakmice djelioci (ne)pravde tendencioznim odlukama davali su vjetar u leđa RK Vojvodina, da bi se vrhunac, najblaže rečeno, lakrdije od suđenja desio u 45. minutu kada su arbitri dali crveni karton našem kapitenu, Ratku Nikoliću, zbog čega je RK Borac m:tel naredna četiri minuta igrao sa igračem manje i to u trenucima kada smo na terenu bili bolji protivnik.

Prekid, izazvan ovom sramnom odlukom sudijskog para, trajao je 10 – 15 minuta. Naši rukometaši, predvođeni stručnim štabom, razmišljali su i o napuštanju terena, ali su zbog ugleda i veličine RK Borac m:tel odustali od prekida utakmice i samo iz sportskih motiva priveli meč kraju.

Napominjemo da bi ovaj trunir trebalo da bude svojevrsni praznik rukometa, ali, zbog svega navedenog, bio je sve osim toga. Zato, RK Borac m:tel, ovim putem apeluje na oba saveza (Rukometni savez Republike Srpske i Rukometni savez Srbije) da ubuduće dobro razmisle o organizaciji ovog takmičenja i, posebno, o službenim licima koje će delegirati kao djelioce pravde.

Podsjećamo da se RK Borac m:tel ove sezone nijednom nije žalio na suđenje, ali ovaj put nismo mogli ostati nijemi u nanošenju direktne štete našem klubu od strane sudija.

Ističemo da ovom reakcijom RK Borac m:tel nema namjeru da umanji uspjeh i osvajanje prvog mjesta RK Vojvodina na drugom Svesrpskom kupu i koristimo priliku da još jednom čestitamo našim sportskim prijateljima na osvojenoj tituli”, navedeno je u saopštenju “Velikana iz Gospodske”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-mtel-sramno-sudenje-na-svesrpskom-kupu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])