Borac pred Travnik: Borba za život!

Objavljeno: 18. 3. 2016 u 13:22h

“Svaki bod nam život znači, pa u Travnik idemo sa samo jednom željom – da ostvarimo pobjedu”, rekao je pomoćni trener crveno-plavih Zoran Dragišić pred put na “Pirotu”, na meč 22. kola Premijer lige BiH (subota, 15 časova).

Devet kola prije kraja sezone u Premijer ligi BiH, Borac se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Nakon eliminacije u Kupu BiH od sarajevskog Željezničara (0:2, 1:2), u timu sa Gradskog stadiona okrenuli su se borbi za opstanak u prvenstvu.

U 22. kolu crveno-plavi gostovaće u Travniku kod istoimenog domaćina, koji se nalazi stepenicu niže i na dva boda manje od Borca, a na posljednjih osam prvenstvenih mečeva, Travničani nisu osjetili slast pobjede.

I tradicija je na strani banjalučkog tima, koji na “Piroti” nije poražen već šest godina.

“Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Borac se nalazi u takvoj situaciji da nam svaka utakmica i svaki bod znače borbu za život. Utakmica će biti teška, jer Travnik je poznat kao negostoljubiv domaćin, ekipa koja igra čvrsto i jako, koja je u našoj ligi poznata kao domaćinska ekipa i koja teško prepušta bodove gostima. Moraćemo biti maksimalno koncentrisani kako bismo ostvarili povoljan rezultat. Idemo na tri boda, koji bi nam mnogo značili. Utakmicu će dobiti odvažnija i hrabrija ekipa”, zaključio je Dragišić.

U Travniku jedino neće biti povrijeđenog Uglješe Radinovića, čiji izostanak ne brine previše stručni štab crveno-plavih.

“Svaki standardni igrač koji ne može da nastupi zbog kartona ili povrede, remeti naše planove. Ipak, Borac u ovom trenutku ima roster koji može da odgovori zadacima ne samo kad nedostaje jedan igrač, nego i više njih”, poručio je pomoćnik Borčeta Sredojevića.

djokic-dragisic1

Srbijanski defanzivac Željko Đokić vjeruje da Borac može do tri boda protiv “vezira”.

“Uz ogroman respekt Travniku, mi mjesta za kalkulacije nemamo. Imamo jasan cilj, idemo isključivo na pobjedu i uz veliku angažovanost i čvrstu igru nadam se da ćemo se u Banjaluku vratiti sa kompletnim plijenom. Prisustvo naših navijača mnogo će nam značiti i uvjeren sam da uz njihovu pomoć možemo do pobjede”, optimista je Đokić.

Izuzetno bitan duel za Travnik i Borac počinje u 15 časova, a pravdu na “Piroti” dijeliće Goran Paradžik iz Ljubuškog.

PREMIJER LIGA BIH – 22. KOLO:

Subota:

  • Travnik – Borac (15:00)
  • Drina – Radnik
  • Sloboda – Željezničar
  • Mladost – Velež
  • Zrinjski – Rudar Prijedor (18:00)

Nedjelja:

  • Olimpik – Vitez (15:00)
  • Sarajevo – Slavija (17:00)
  • Široki Brijeg – Čelik (18:00)

TABELA: Sloboda 47, Zrinjski 44, Sarajevo 39, Široki Brijeg 39, Radnik 39, Željezničar 37, Čelik 30, Slavija 30, Vitez 27, Mladost 27, Olimpik 23, Borac 22, Travnik 20, Rudar Prijedor 18, Drina 13, Velež 8.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-pred-travnik-borba-za-zivot/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])