Kup liječi rane Borca iz prvenstva

Objavljeno: 9. 3. 2016 u 14:32h

U prva dva kola proljećnog dijela Premijer lige BiH fudbaleri Borca nisu ostvarili pobjedu ni zacrtane ciljeve, ali se nadaju da će bolje biti u Kupu, gdje će večeras od 18 časova dočekati Željezničar u prvom meču četvrtfinala.

Novi trener Borče Sredojević pokušaće da “razdrma” ekipu u kojoj ne vlada dobra atmosfera zbog loše pozicije na tabeli. Kup je sasvim drugačije takmičenje i Banjalučani imaju priliku da bar malo poprave sezonu, što im neće biti lako jer je Željezničar u dobroj formi, a imaju kadrovskih problema. Boris Raspudić je suspendovan, Nenad Kiso, Dejan Popović, Dušan Komljenović i Ognjen Škorić su već igrali u Kupu za druge timove, dok su Nebojša Runić i Goran Vukliš povrijeđeni.

“Mnogi kažu kud nam je sada trebala ta utakmica, što nije kasnije, ali mene raduje što dolazi ovako brzo iz prostog razloga da se ne vraćamo nazad. Stavili smo tu crtu i sve misli su okrenute utakmici sa Željezničarom. Imaćemo poteškoća u sastavljanju tima, ne toliko prvih 11, već klupe, jer juniori igraju Kup sa Veležom i ne vjerujem da će biti rezerve. Tu je i rezervni golman Stefan Pupovac, tako da faktički nastupamo sa jednim čuvarom mreže. Moramo napraviti dobru procjenu da ne bismo trpjeli posljedice. Ipak, to nije alibi jer je to utakmica koja daje motiv i želju”, kazao je Sredojević.

On je sa ekipom tek tri dana, a istakao je da je vrlo bitno da igrače psihološki vrati u igru i da ih rastereti straha. Iskusni Darko Maletić zna šta ih čeka protiv Željezničara, ali ne sumnja u svoje saigrače i sebe.

“Oni su izuzetna ekipa i dobro su odradili prelazni rok, ušli su maksimalno dobro u prvenstvo sa dvije pobjede. Dolaze ovdje puni motiva i vjerovatno kroz Kup gledaju svoju šansu. Suprotstavićemo se što god bolje budemo mogli, iako dosta igrača ne može igrati. Daćemo maksimum, pogotovo ovdje. Pozivam navijače da nam daju što veću podršku i odužićemo im se na terenu. Svjesni smo situacije i samo pobjedama možemo da se iščupamo”, istakao je Maletić.

Sredojević: Velika čast

Borče Sredojević je u nedjelju naslijedio Aleksandra Janjića na mjestu šefa stručnog štaba Borca.

“Ponovo imam veliku čast da se nađem na Gradskom stadionu i  radim sa ljudima koji su na neki način stvorili strategiju razvoja Borca. Bio sam svjestan da preuzimam veliku obavezu da pokušam, ne samo ja, već svi zajedno da ostvarimo zacrtane ciljeve”, kazao je Sredojević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kup-lijeci-rane-borca-iz-prvenstva/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])