Borac m:tel: Želimo da Borik postane naša tvrđava

Objavljeno: 12. 2. 2016 u 10:55h

Novi težak ispit u SEHA ligi rukometaši Borca m:tel imaće večeras u 18 časova kada će u dvorani “Borik” nakon Vardara dočekati još jednog učesnika Lige šampiona ekipu Meškov Bresta.

Bjelorusi su favoriti i drže četvrto mjesto na tabeli te će sigurno igrati plej-of, ali trener Borca Boris Dvoršek raduje se novom jakom meču. Smatra da je Vardar prije sedam dana pobijedio prevelikom razlikom i želi “prljaviju” igru u odbrani.

“Meškov igra Ligu šampiona, puno ulaže, pokriven je na svim pozicijama, teži vrhu. Veselimo se jer imamo priliku da se pokažemo protiv takvih ekipa, to je prilika našim igračima za dokazivanje. Želimo da ponovimo napadačku igru protiv Vardara kada smo napravili dobar iskorak, dosta smo ubrzali, imamo puno rješenja. Postali smo raznovrsni i opasni sa svih pozicija. Na prvi pogled je problem malo odbrana, jer smo protiv Vardara primili 42 gola, ali to je ekipa koja je iz top pet u Evropi. Volio bih da igramo bezobrazniju odbranu, čvršću, malo pokvareniju, da igrači nisu toliko fini prema pivotima”, kazao je Dvoršek.

Njegova želja je da Borac postane konkurentan najboljim ekipama koje će u “Borik” dolaziti sa strahom i respektom.

“Cilj nam je da probamo dobiti utakmicu, iako igramo protiv favorita, ali neću dopustiti da igrači uđu u utakmicu sa pristupom da nemaju šta izgubiti, već da možemo puno dobiti. Želimo da “Borik” postane jedna opaka tvrđava koju nije lako osvojiti i da tu ko god dođe mora da ima respekt i da taj neko ne smije ni pomisliti da može lako pobijediti. Moramo doći do toga da možemo igrati sa vrhunskim ekipama 60 minuta, što u ovom momentu nije realno”, kazao je Dvoršek.

Jačine rivala svjestan je i pivotmen Borca Đorđe Ćelić.

“Radili smo na tome da ispravimo greške koje smo imali na utakmici sa Vardarom, a to se prije svega odnosi na odbranu gdje smo pravili dosta gluposti. Svi igrači su spremni, motivisani i daćemo sve od sebe. Oni su favoriti, ali u sportu su moguća iznenađenja i mi se nadamo tome ako sve uradimo kao što smo se dogovorili”, istakao je Ćelić.

Jankovićev status

Srednji bek Borca Stefan Janković na ljeto će pojačati redove Tatran Prešova, a trener “crveno-plavih” Boris Dvoršek je istakao da će imati isti tretman kao i ostali igrači.

“Tek uoči utakmice sa Vardarom saznao sam da će otići u Tatran. Ističe mu ugovor i to je njegov izbor, ali trebalo se znati da pregovara, mislimo da je to red. Imali smo razgovor sa njim, zna obaveze i odgovornost u Borcu. Ponašaću se prema njemu kao i prema svakom igraču koji je tu. Koristićemo njegove usluge kao i do sada, ali isto tako moramo razmišljati o sljedećoj sezoni pa će u nekim situacijama Srđan Mijatović dobijati više minuta”, kazao je Dvoršek.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-mtel-zelimo-da-borik-postane-nasa-tvrdava/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot