Nešto novo u Banjaluci… (Foto)

Objavljeno: 9. 2. 2016 u 15:05h

Rukometni klub Borac m:tel organizovao je neformalno druženje rukometaša sa predstavnicima medija, a okupljanje igrača i predstavnika “sedme sile” trebalo bi ubuduće da postane praksa svakog utorka.

Posljednjih godina Rukometni klub Borac m:tel postao je prepoznatljiv po inovacijama.

Posljednja u nizu akcija crveno-plavih je neformalno druženje sa banjalučkim novinarima, koje je organizovano u prostorijama kluba u Gospodskoj ulici (Veselina Masleše), što predstavlja pravo osvježenje na relaciji igrači-novinari.

Ova praksa trebalo bi da zaživi i ubuduće bi se rukometaši svakog utorka družili sa predstavnicima “sedme sile”. Sve ovo zamisao je šefa stručnog štaba Borisa Dvoršeka, kako bi se igrači u opuštenoj atmosferi upoznali sa novinarima, formalno i neformalno odgovarali na njihova pitanja, te u nešto vedrijem tonu u odnosu na zvanične pres konferencije iskoristili zajedničko vrijeme.

Priliku da “probiju led”, danas su dobili Srđan Trivundža, Ivan Dumenčić, Tibor Ivanišević i Marko Ćeranić.

Na početku, prisutnim se obratio Trivundža, inače jedan od najiskusnijih igrača Borca.

“Period priprema je iza nas i svi smo srećni zbog toga. Prošlo je i upoznavanje sa novim igračima, tako da spremno dočekujemo nastavak SEHA lige, odnosno kasnije takmičenje u domaćem prvenstvu i Kupu”, istakao je Trivundža, uz napomenu da će veliko opterećenje za stručni štab predstavljati dvomjesečna pauza između završetka takmičenja u regionalnoj ligi i početka doigravanja za šampiona BiH i nastup u Kupu BiH.

Golman Tibor Ivanišević dobio je pitanje da prokomentariše eventualni poziv za nastup u reprezentaciji Srbije.

“Nisam mnogo razmišljao o tome, ali svakako da se nadam da ću zaslužiti poziv i dobiti šansu”.

Ivan Dumenčić pričao je o svojim nastupima za reprezentaciju Hrvatske u rukometu na pijesku, koja je četvorostruki šampion Evrope.

“Rukomet i rukomet na pijesku nemaju mnogo sličnosti. Tu se više teži atrakciji, ‘cepelin’ golovima, piruetama… To je sasvim druga priča, iako volim oboje. Rukomet na pijesku dođe mi kao odmor i zabava preko ljeta”, naglasio je Dumenčić podsjetivši da se ovim sportom bave i svjetski poznati rukometaši poput Danca Hansa Limberga, Makedonci Naumče Mojsovski, Kiril Lazarov i drugi.

Hrvatski internacionalac poručio je da će Borac m:tel vremenom igrati sve bolje.

“Ovaj period iskoristio sam za upoznavanje sa saigračima. Iz meča u meč ide ka boljem, počinjem da ih ‘osjećam’, da učim ko šta voli…. Osjećam se sjajno u Banjaluci. Sve mi odgovara i, iskren da budem, nisam vjerovao da će mi biti ovako dobro. Blizu sam i kuće, što je samo dodatni plus”.

Marko Ćeranić protiv Vardara odigrao je jednu od boljih utakmica u karijeri.

“Nije bilo straha. Već tri godine sam prvotimac, a ne mogu se sjetiti ni da sam se ranije plašio nečega”, naglasio je mladi rukometaš, strijelac sedam golova protiv Makedonaca.

Dolazak Dumenčića donio je mnogo toga dobrog u redove crveno-plavih.

“U oktobru smo imali zaista zgusnut raspored. Igrali smo konstantno srijedom i subotom, a sada nam je dobro došao veliki izbor igrača. Imamo mogućnost rotacije i vjerujem da ćemo u domaćim takmičenjima pokazati superiornost”, smatra Trivundža.

Pohvalio je i mlade igrače.

“Mlađi igrači zaslužuju da budu dio prve ekipe. Bitno je da imaju minutažu, da pokažu svoj kvalitet. Vjerujem da će Srđan Mijatović, Dean Šešić i Milan Glumičić imati uspješne karijere. Za njih je bitno da igraju, a ne da sjede na klupi”, istakao je iskusni srednji bek.

Ćeranić je imao i riječ-dvije o Mirku Mikiću.

“Mnogo mi znači njegova podrška. Uvijek je uz mene, savjetuje me i smatram da uz njega mogu mnogo naučiti”, zaključio je krilni igrač Borca m:tel.

Zanimljivo je bilo i čuti njegov odgovor na pitanje za koju reprezentaciju bi želio nastupiti, Bosnu i Hercegovinu ili Srbiju.

“Za onu koja ponudi više novca”, kroz smijeh je rekao Ćeranić, naglasivši da posjeduje pasoš obje zemlje, a da je za Srbiju već odigrano nekoliko nezvaničnih utakmica.

Interesantno druženje okončano je pričom o fizioterapeutu Nemanji Antoniću, popularnom Brki, koji je najzaslužniji za dobru atmosferu unutar ekipe.

Janković

Prethodnih dana pojavila se informacija da je Stefan Janković potpisao ugovor sa Tatranom i da će od ljeta postati igrač kluba iz Prešova. Direktor crveno-plavih Vladimir Branković rekao je da u klub nije stigao nikakav dopis, niti je Janković razgovarao o ovoj temi sa nekim iz rukovodstva, tako da nije u mogućnsoti da komentariše potencijalni transfer.

Vardar

Slabije upućeni u rukometna dešavanja komentarisali su “ubjedljiv” poraz Borca m:tel od Vardara u SEHA ligi. Direktor Branković iznio je i jedan zanimljiv podatak. “Plata lijevog krila Vardara Timura Dibirova iznosi isto kao ukupni dvomjesečni troškovi Rukometnog kluba Borac m:tel, što dovoljno govori o razlici između ova dva kluba”.

Nikolić

Nakon što je dobio zasluženi odmor, zbog prinova u porodici, Ratko Nikolić vratio se sa “porodiljskog”, kako su to u šali rekli u Borcu, i nakon kratke pauze uzrokovane prehladom priključio se saigračima.

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/nesto-novo-u-banjaluci-foto/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot