Nova pojačanja u Borcu: Dovedena desetorica, čekaju se štoper i bek

Objavljeno: 4. 2. 2016 u 11:30h

Nikada aktivniji prelazni rok u Fudbalskom klubu Borac nastavljen je juče kada su jednogodišnje ugovore potpisali Ognjen Škorić i Goran Vukliš, a od najavljenog dolaska prvotimca Bajerna iz Minhena Nikole Jelisića neće biti ništa.

Borac je tokom zime doveo čak deset fudbalera, a prije Škorića i Vukliša crveno-plavu opremu zadužili su Boris Raspudić, Darko Maletić, Vladan Milosavljev, Filip Ristovski, Miloš Dujaković, Dejan Popović, Armando Mance i Vladimir Đilas. Međutim, kako je najavio sportski direktor kluba Branimir Tulić tu nije kraj sa pojačanjima.

“Prelazni rok nije završen, radimo na dovođenju još jednog štopera, da pojačamo konkurenciju na toj poziciji, kao i na poziciji lijevog beka. Imamo zgusnut kalendar, ne daj bože povreda ili kartona pa ćemo morati vršiti rotacije. Vukliš je dijete Banjaluke, a promijenio je dosta klubova u Crnoj Gori. Mislim da smo sa njim napravili pravi potez. On će se sa Branislavom Ružićem boriti za minute na golu. Što se tiče Škorića on je svojevremeno igrao u Donjem Sremu i još više će nam pojačati konkurenciju u timu. Trener će imati slatke muke da izabere prvih 11”, kazao je Tulić.

Najavljeno veliko pojačanje iz B tima minhenskog Bajern Nikola Jelisić ipak neće doći u Borac. Nekada mladi reprezentativac BiH se nije uspio dogovoriti sa upravom Banjalučana.

“Nismo našli zajednički jezik i on neće doći u Borac”, kratko je prokomentarisao direktor Borca Robert Zrilić i tako otklonio sve sumnje oko njegovog angažmana.

Borac je mislio i na svoj podmladak pa su juniori Stefan Pupovac (golman, 1998), Branko Trninić (štoper, 1997), Ognjen Petrović (lijevi bek, 1997) i Miloš Kukić (napadač, 1998) potpisali stipendijske ugovore, a kako su rekli u klubu to im je nagrada za odlične igre u juniorskom timu sa kojim su završili na drugom mjestu u protekloj polusezoni.

“Ambicija svakog dječaka u omladinskom timu Borca je da dobije priliku u prvom timu i da time dokaže dobar rad u juniorima. Srećan sam što mi se pružila takva prilika i dobijamo utisak da klub ozbiljno računa na nas u narednom periodu”, rekao je Pupovac.

Svi igrači, uključujući nova pojačanja i omladince (sem Kukića koji ostaje na rehabilitaciji) rano jutros otišli su za Medulin gdje će obaviti drugi dio priprema. Tamo će odigrati pet prijateljskih utakmica i to sa: Medulinom (6. februara), Eberalom (9. 2.), Hornom (10. 2.), Koprom (13. 2.) i najvjerovatnije Olimpijom (16. 2.) Generalna proba biće 20. februara kada će “crveno-plavi” igrati protiv Tekstilca u Banjaluci.

Petarda Borca

U prvoj kontrolnoj utakmici odigranoj u Krupi na Vrbasu fudbaleri Borca pobijedili su banjalučki BSK rezultatom 5:0. Ekipa trenera Aleksandra Janjića povela je golom Dejana Popovića u devetom minutu da bi Ajdin Redžić povisio na 2:0 u 27. Pred kraj prvog poluvremena, u 41. minutu, među strijelce se upisao Lazar Marjanović i sa tim rezultatom otišlo se na veliki odmor. Golom Ognjena Škorića u 70. minutu Borac je poveo sa 4:0, da bi konačan rezultat postavio Nemanja Vidović u 89. minutu utakmice.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/nova-pojacanja-u-borcu-dovedena-desetorica-cekaju-se-stoper-i-bek/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])