Treći povratak Maletića za opstanak

Objavljeno: 2. 2. 2016 u 10:56h

Svuda prođi, kući dođi. Tako bi se mogao opisati četvrti dolazak, a treći povratak na banjalučki Gradski stadion iskusnog desnokrilnog napadača Darka Maletića, koji želi karijeru da završi tamo gdje je i počeo, u Borcu.

“Ubijeđen sam da će moj ponovni dolazak na banjalučki Gradski stadion pomoći “crveno-plavima” da sačuvaju status premijerligaša. Situacija nije nimalo laka, ali u posljednje vrijeme, odnosno od imenovanja nove uprave, počinje da se stvara nova, ljepša priča o Borcu i svi koji smo tamo, vjerujemo da će imati srećan završetak”, naglasio je Maletić.

Pogled na tabelu ne daje puno razloga za optimizam pristalicama Borca, ali iskusni fudbaler vjeruje da će biti drugačije.

“Ekipa se dosta pojačala i pred nama je 12 odlučujućih utakmica. Međutim, treba da idemo korak po korak. Objektivno je da imamo dosta povoljan raspored i ako bude sve kako želimo, svi ćemo se na kraju sezone radovati opstanku”, nastavio je Maletić.

“Crveno-plavi” dres nosio je od 1997. do 2001. godine, a potom je bio član bečkog Rapida, slovenačkog Celja, ruskih klubova Zenit i Šinjik, rumunskog Vasluija, beogradskog Partizana i njemačkog TUS Koblenca. Uslijedio je 2010. godine povratak u Banjaluku i te sezone Borac je osvojio jedinu titulu šampiona BiH. Zaputio se potom u Kazahstan, gdje je prvo igrao za Aktobe, a potom za Irtiš. Ponovo se 2013. godine vratio u Borac i odigrao pola sezone, a zatim se zaputio u Mostar, gdje je u Veležu proveo dvije i po godine.

“Najljepše mi je bilo u mom Borcu i Partizanu, gdje sam proveo četiri sezone, osvojio titulu šampiona i Kup Srbije, ali i izborio status reprezentativca BiH. Nezaboravna je i epizoda u Sankt Petersburgu iako se u Zenitu, koji je daleko najveći klub u mojoj karijeri, nisam baš naigrao”, rekao je Maletić.

Po njegovim riječima, ovaj povratak na Gradski stadion vjerovatno će označiti i kraj karijere.

“Potpisao sam ugovor na godinu i gotovo je sigurno da poslije toga neću više igrati. Ukoliko se i predomislim, ostajem u Banjaluci, jer želim da se konačno skrasim. Tu mi je porodica i smatram da je došlo vrijeme da se njoj u potpunosti posvetim. Što se tiče daljih planova u životu, sigurno je da ću ostati vezan za fudbal. Još nisam definitivno prelomio, ali želja mi je da se oprobam kao trener, tako da sam planirao da već od ljeta počnem sa usavršavanjem na tom polju”, dodao je Maletić.

Mance

Novajlija Armando Mance, koji je povrijedio prednju ložu, još nije spreman za sva iskušenja, tako da će i narednih nekoliko dana raditi smanjenim intenzitetom. Putovaće sa ekipom na pripreme u Medulin, ali je gotovo sigurno da neće nastupiti u prve dvije kontrolne utakmice.

Prljević i Škorić

Doskorašnji štoper Rada Marko Prljević stigao je na Gradski stadion i već odradio dva treninga sa Banjalučanima.

“Njegov status biće poznat do srijede, kada ćemo saopštiti spisak putnika za Medulin. Do tada bi trebalo da svu potrebnu papirologiju donese i doskorašnji igrač Tekstilca Ognjen Škorić, koji je izbor trenera Aleksandra Janjića i po svemu sudeći potpisaće ugovor”, naglasio je sportski direktor Borca Branimir Tulić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/treci-povratak-maletica-za-opstanak/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])