Trener Borca Boris Dvoršek: Dumenčić ubrzao igru

Objavljeno: 1. 2. 2016 u 14:34h

Rukometaši Borca m:tel remizirali su sa zagrebačkom Dubravom (32:32), u trećem pripremnom meču pred nastavak sezone.

Po završetku susreta treneri su se dogovorili da ekipe odigraju još 15 minuta u kojima su Banjalučani slavili sa 11:9. Pred stotinak gledalaca u dvorani “Borik” viđena je zanimljiva utakmica sa dosta preokreta, a prema riječima trenera Borca Borisa Dvoršeka rezultat na ovoj utakmici nije bio u prvom planu.

“Izabrali smo da igramo sa Dubravom iz dva razloga. Pravi je jer su trkačka ekipa, igraju brzo i u visokom ritmu sa mnogo kontri i polukontri, a drugi je to što igraju dosta sa pivotom što je bila naša boljka u odbrani. Bili su nam odlična provjera pa smo dogovorili da odigramo dodatnih 15 minuta kako bih uspio isprobati sve igrače jer će nam u nastavku prvenstva trebati više igrača u formi”, rekao je Dvoršek.

U redovima “crveno-plavih” najefikasniji su bili Stefan Janković, Mirko Mikić, Branislav Obradović, Marko Ćeranić i Ivan Dumenčić sa po četiri gola.

“Zadovoljan sam kako su momci igrali i činjenica je da bolje izgledamo. Još nismo u top formi, ali je bilo mnogo dobrih stvari i vraća nam se svježina. Na raspolaganju imam 19 igrača i dobro je što momci imaju konkurenciju jer tako postaju bolji i svi moraju gristi kako bi se izborili za mjesto u timu. Ubrzali smo igru što nam je bio cilj, a tehničke greške koje se dešavaju su posljedica tog stila”, kazao je trener Banjalučana.

Protiv Dubrave jedan od najboljih na terenu bio je Ivan Dumenčić dok su debitovali pivot Dominik Smojver i desno krilo Milan Glumičić. Određene minute dobio je i povratnik iz Prijedora Dean Šešić.

“Dumenčić je pun pogodak i pokazaće to u narednom periodu. Ima kvalitet da sve radi u trku, ima odličan pregled igre i dobru saradnju sa pivotom. Najteže je uigrati srednjeg beka tako da će njemu trebati još vremena da pokaže u najboljem izdanju, a o Smojveru ću moći da pričam za petnaestak dana, jer je nezahvalno da komentarišem igrača poslije jednog treninga. Šansu je dobio Glumičić jer volim da forsiram domaće talentovane momke, a on ima tek 22 godine, dobro je krilo i ima sjajnu ruku”, dodao je Dvoršek.

Borac u petak nastavlja takmičenje u SEHA ligi kada u goste dolazi Vardar.

Juniori

Prije utakmice seniora Borca i Dubrave svoj meč su odigrali juniori ova dva tima, a zanimljivo je da je i ovaj susret završen sa 32:32. Mladići koje sa klupe predvodi trener Goran Garić za dvije sedmice putuju u Zagreb gdje će učestvovati na veoma jakom turniru uz PPD Zagreb, Vesprem, Celje, RA “Balić Metličić” i reprezentacija grada Zagreba.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/trener-borca-boris-dvorsek-dumencic-ubrzao-igru/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])