Peđa Mijatović u Banjaluci: Žalim za promašenim penalom protiv Holandije

Objavljeno: 29. 1. 2016 u 09:52h

Predrag Mijatović i dalje plovi fudbalskim vodama. Nakon funkcije sportskog direktora u Real Madridu, šuška se da bi mogao da postane potpredsjednik Palerma. Ipak, kaže da ga sa italijanskim klubom za sada veže samo prijateljstvo sa predsjednikom Mauricijom Zamparinijem.

“Još uvijek nisam zvanično u klubu, a može se desiti da od sljedeće sezone imam i neku funkciju. Trenutno je stvar samo jednog prijateljstva, dobrog filinga, koji može da se pretvori u nešto više”, kazao je Predrag Mijatović, bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije.

Sa velikom pažnjom je, kaže, ispratio uspjeh omladinske reprezentacije Srbije. Mijatović je napravio poređenje između čuvene čileanske generacije i generacije zlatnih “orlića”. Za obe je zajedničko da su pokorile svijet. Mijatović kaže: nama je bilo lakše da kasnije izgradimo fudbalsku karijeru, jer je nacinalno prvenstvo tadašnje države bilo među najboljim u Evropi.

“Imaju jedan hendikep, a što je što se ne takmiče u nekim velikim ligama. Nažalost, sve lige s ovog podneblja nisu toliko kvalitetne da se igrači formiraju na pravi način, da steknu iskustvo koje je neophodno kad se jednog dana otisnu u inostranstvo”, istakao je Mijatović.

Kad se osvrne na svoju igračku karijeru, kaže da ništa ne bi mijenjao i da je njegov fudbalski put bio bez previše stranputica. Ipak priznaje, postoje trenuci za kojima pomalo žali.

“U svakoj karijeri postoje trenuci za kojima žalite, momenti koji biste možda željeli da promjenite, kao npr. promašen penal na svjetskom prvenstvu, ili takođe ’98 kada sam bio drugi najbolji igrač Evrope, kada mi je pobjegla Zlatna lopta za malo”, prisjeća se Mijatović.

Predrag Mijatović ostao je upamćen kao jedan od najboljih evropskih igrača s kraja 20. vijeka. U istoriji Real Madrida ostaće upamćen kao fudbaler koji je svojim golom kraljevskom klubu donio titulu evropskog šampiona nakon 30 godina.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/peda-mijatovic-u-banjaluci-zalim-za-promasenim-penalom-protiv-holandije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])